Grid star
antreprenoriat

CRESTERE CU 22% A AFACERILOR – Domeniile care au mers bine

Raport pe un an cu privire la economia Romaniei. In perioada ianuarie – decembrie 2022, cifra de afaceri din comertul cu ridicata-en-gros (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in termeni nominali, fata de perioada similara din 2021, ca serie bruta, cu 22,0%.

Potrivit Institutului National de Statistica, in luna decembrie 2022, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut insa, in termeni nominali, fata de luna noiembrie 2022, atat ca serie bruta cu 9,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,9%.
Fata de luna decembrie 2021, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna decembrie 2022, a crescut, in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 11,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 16,6%.

Decembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2022

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 9,9%, ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din:
-comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-25,1%);
-comertul cu ridicata specializat al altor produse (-23,5%);
-comertul cu ridicata nespecializat (-10,1%);
-comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-9,6%);
-comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-4,6%).
Cresteri s-au inregistrat in:
-activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+5,6%);
-comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+2,3%);
-comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,9%).
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,9%.

Decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 11,9%, datorita cresterii cifrei de afaceri din:
-activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+30,1%);
-comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+20,8%);
-comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+18,2%); -comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+13,9%);
-comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+13,2%);
-comertul cu ridicata nespecializat (+5,2%);
-comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+2,1%). Comertul cu ridicata specializat al altor produse a scazut cu 0,1%.
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,6%.

2022, comparatie cu 2021

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada ianuarie-decembrie 2022, comparativ cu perioada similara din 2021, a inregistrat o crestere, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 22,0%, datorita cresterii activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+45,7%);
-comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+36,5%); -comertului cu ridicata specializat al altor produse (+28,1%);
-comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+18,2%);
-comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+16,9%); -comertului cu ridicata nespecializat (+14,8%);
-comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+13,5%); -comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+12,9%).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani