Grid star
eveniment

CRESTEREA PRETURILOR – Provocarea zilei pentru premierul Citu: "Daca va continua, este de acord sa isi dea demisia”

Preturile cresc de la luna la luna, iar specialistii in economie spun ca acest lucru va continua. In acest context, analistul economic Adrian Caciu lanseaza o provocare pentru Florin Citu.


Caciu il intreaba public pe premier intr-o postare pe facebook daca este de acord sa isi dea demisia sau macar sa nu mai afirme vreodata ca este economist daca preturile vor continua sa creasca. Potrivit lui Caciu, preturile se vor majora in continuare.

Iata analiza facuta de Adrian Caciu:

“Se da urmatorul grafic (gasiti poza atasata)
A se identifica unde in grafic exista o crestere temporara?
A se observa ca din grafic se observa altceva: o tendinta de crestere accentuata, indeosebi incepand cu luna aprilie 2021.
Dupa ce v-ati lamurit ca nu e ceva temporar ci este tendinta, am o intrebare pentru domnul Citu:
Daca cresterea preturilor va continua (si va continua, asta o stie orice economist) este de acord sa isi dea demisia sau macar sa nu mai afirme vreodata ca este economist?”.

Cifre oficiale

Institutul National de Statistica a anuntat miercuri, 11 august 2021, ca preturile de consum in iulie 2021 comparativ cu iunie 2021 au crescut cu 1,0%.
Potrivit INS, rata inflatiei de la inceputul anului (iulie 2021 comparativ cu decembrie 2020) este 4,4%. Rata anuala a inflatiei in luna iulie 2021 comparativ cu luna iulie 2020 este 5,0%.
Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (august 2020 – iulie 2021) fata de precedentele 12 luni (august 2019 – iulie 2020) este 3,1%.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani