Grid star
eveniment

DOBANZI MAI MARI LA TITLURILE DE STAT – Conditia pusa de ministerul Finantelor pentru investitori. S-a hotarat si scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la 500 lei. Sunt si alte beneficii

Ministerul Finantelor da startul celei de-a doua editii a Programului de titluri de stat Fidelis, in care donatorii de sange beneficiaza de cea mai mare dobanda. Perioada de subscriere este de doua saptamani, intre 17-28 iulie.

In acest context, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Ministerul Finantelor pune la dispozitia persoanelor care doresc sa doneze sange un centru mobil in institutie. Centrul este organizat in holul central al institutiei in perioada 18-20 iulie, intre orele 8:00-13:30.

"Este o campanie pentru care avem ca motto ‘Ce poate fi mai pretios decat viata insasi?’. Ganditi-va la faptul ca prin simpla actiune de a dona sange, putem aduce speranta si zambet pe chipurile celor aflati in nevoie, familiilor lor si comunitatii in ansamblu. Iar pentru a face completa aceasta miscare de solidaritate, vom avea un centru de donare chiar in Ministerul Finantelor, in perioada 18-20 iulie, unde puteti veni sa faceti un gest de generozitate si la schimb plecati cu cea mai buna dobanda la titlurile de stat Fidelis. Asadar, va invit pe fiecare dintre voi sa faceti un pas inainte si sa va alaturati acestei campanii. Fac apel inclusiv la membrii Guvernului, sa ni se alature si sa fie o sursa de inspiratie si de schimbare” , a declarat ministrul Finantelor, Marcel Bolos (foto).

In plus, pe langa cea mai mare dobanda la titlurile de stat, donatorii primesc:

• un set de analize;

• adeverinta pentru transport, redus cu 50% pe metrou si RATB;

• o zi libera, platita, de la munca, sau adeverinta pentru scoala/facultate;

• bonuri de masa in valoare de 67 lei, valabile pana la sfarsitul anului;

Ce ofera titlurile de stat Fidelis

Titlurile de stat Fidelis sunt o alternativa a depozitelor bancare si se adreseaza investitorilor care isi asuma un risc scazut. Investitorii care se vor alatura campaniei vor beneficia de dobanda de 7,3% pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an, fata de 6,3% cat s-ar fi acordat in mod normal. De asemenea, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 1 ianuarie 2023.

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

In afara de transa speciala, editia FIDELIS care debuteaza pe 17 iulie va contine si emisiunile uzuale, respectiv:

• titluri de stat in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6,30%, respectiv 7,20%;

• titluri de stat in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani si dobanzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Comisioane zero si castiguri neimpozabile

Cei care investesc in titlurile de stat Fidelis se bucura de facilitati precum:

• posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere;

• castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile;

• flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului.

Detinatorii de titluri de stat FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani