Grid star
eveniment

CRESTEREA SALARIILOR ROMANILOR – Proiectul a ajuns in Camera Deputatilor. Iata ce prevede (Documentul)

Proiectul de lege care vizeaza corelarea procentuala a valorii salariului minim national brut, cu aceea a salariului mediu national brut pentru a conferi o garantie reala asigurarii unui nivel de trai decent pentru cetateni urmeaza sa fie discutat in Camera Deputatilor. Mai exact, este vorba despre initiativa legislativa a mai multor parlamentri PSD pentru completarea art.164 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii.
Potrivit proiectului de lege, care a fost insa respins de Senat, dar Camera Deputatilor este forul decizional, se propune ca valoarea salariului minim national brut sa nu poata reprezenta mai putin de 60% din valoarea salariului mediu national brut.

Iata ce prevede proiectul:

Articol unic – La articolul 164 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 225 din 31 martie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alin. 2 se introduce alineatul (2′) cu urmatorul cuprins:

(2/1) Raportul dintre salariul de baza minim brut pe tara si salariul mediu brut pe economie va creste in transe anuale egale incepand cu data de 1 ianuarie 2022, urmand ca la data de 31 decembrie 2024 salariul de baza minim brut pe tara sa reprezinte 60% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incepand din anul 2025, salariul minim va fi actualizat anual, in luna ianuarie, pentru a se pastra raportul de 60% dintre salariul minim brut si salariul mediu brut, avand ca referinta salariul mediu brut din luna decembrie a anului anterior, utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat sau publicat de Institutul National de Statistica
.

*Cititi aici proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani