Grid star
criptomonede

CRIPTOMONEDE ETHER IN VALOARE DE 400 MILIOANE DOLARI, "DISTRUSE” IN AUGUST – Ce impact are trendul deflationist impus de „London hard fork” pe piata cripto

Peste 400 de milioane de dolari in criptomonede Ether, echivalentul a 124.865 ETH, au fost arse pana in prezent dupa actualizarea blockchainului Ethereum din 5 august, cunoscuta internautilor ca „London hard fork”. Cea mai „incendiara” zi pentru ETH, de la implementarea acestei schimbari este 27 august, cand reteaua a scos din circulatie 11.180 de monede ETH, echivalentul a aproximativ 36 milioane dolari.

Schimbarea, numit in limbaj tehnic Ethereum Improvement Protocol 1559, sau EIP-1559, permite distrugerea sau „arderea” criptomonedei si are ca scop stabilizarea taxelor pentru tranzactiile din reteaua Ethereum, asa cum Lumea Banilor a relatat pe larg aici.
Inainte de implementare, costul unei tranzactii varia prea mult, intr-un interval scurt de timp. Pe langa aceasta facilitate, EIP-1559 paveaza calea pentru o tranzitie mai usoara la Ethereum 2.0.

Pragul de 400 milioane de dolari a fost depasit duminica, 29 August, la ora 10 A.M. (13.00, ora Romaniei) atunci cand suma totala de monede ETH scoase din circulatie a ajuns la aproape 125.000 ETH. Din cauza traficului foarte ridicat, reteaua a intampinat duminica o dificultate si a fost nevoita sa ridice costul mediu al tranzactiilor: acesta a ajuns in ziua respectiva la aproximativ 40 de dolari.

Aproximativ 200 de ETH (643.000 de dolari) sunt arse pe ora, precizeaza decrypt.co (foto 1).

Distrugerea criptomonedelor este esentiala pentru a tine sub control oferta globala de ETH

EIP-1559 face minarea de Ethereum mult mai putin profitabila, din moment ce taxa de baza a tranzactiei este distrusa, sau „arsa” – in loc sa le revina minerilor care valideaza blocurile in blockchain. Desigur, inca este posibil ca un utilizator sa plateasca mai mult pentru a fi prioritizat de mineri – situatie in care validatorul castiga o suma mai mare.

De la introducerea EIP-1559, reteaua a ars peste 60% din recompensele minerilor. Distrugerea criptomonedelor este esentiala pentru a tine sub control oferta globala de ETH si pentru ca dezvoltatorii sa se asigure ca lucrurile raman asa.
Desi "London hard fork” nu va face ca alimentarea cu eter sa fie deflationata imediat, ramane o dezvoltare generala interesanta pentru ecosistem. Pe masura ce aceste cifre continua sa creasca, trebuie sa ne intrebam ce rezerva viitorul pentru reteaua Ethereum, potrivit blocdesk.com (foto 2).

Spre deosebire de aprovizionarea cu Bitcoin, limitata la 21 milioane BTC, cea cu Ether este nelimitata

Actualizarea asigura posibilitatea ca o parte din toate taxele de tranzactie - exprimate in gaz, dar platite in ETH – sa fie arse definitiv. Acesta este un aspect crucial al retelei Ethereum astazi, deoarece moneda nu are un plafon oficial, ca in cazul Bitcoin, a carei productie e limitata la 21 milioane BTC. In fiecare zi se genereaza mai multe criptomonede ETH, iar „arderea” partiala a acestora asigura un control asupra numatului de ETH care intra in circulatie.

In cazul Ethereum 2.0, urmatoarea schimbare majora a retelei dupa London Hard Fork, minerii sunt inlaturati complet din peisaj, fiind inlocuiti cu validatorii Proof-of-Stake. Ecosistemul crypto se asteapta de la reteaua Ethereum sa treaca la algoritmul PoS pana la finalul anului 2021, sau in prima parte a anului viitor.

London Hard Fork este o modificare esentiala pentru retea, inainte de trecerea de la validarea tranzactiilor bazata pe „Proof of Work” (PoW) la tehnologia „Proof of Stake” (PoS) a Ethereum 2.0, menita sa salveze reteaua de riscul de „paralizie”, scrie blocdesk.com. Un „hard fork” apare atunci cand exista o modificare majora a protocolului unei retele blockchain care are ca rezultat o impartire divergenta intre vechiul protocol si versiunea mai noua.

Tranzitia la Ethereum 2.0: O miza de 23 miliarde dolari

Ethereum 2.0 va schimba modul in care tranzactiile ETH sunt procesate. In sistemul curent al ETH, care este Proof-of-Work - la fel ca Bitcoin – minerii sunt rasplatiti pentru calculele matematice pe care le rezolva cu ajutorul aparaturii hardware de care dispun.

In cazul ETH 2.0, va avea loc o tranzitie de la PoW la PoS, unde validatorii vor castiga dreptul de a confirma tranzactii daca blocheaza in retea mai mult ETH decat ceilalti. Ethereum Foundation se asteapta de la acest upgrate sa fie cu 99,5% mai prietenos cu mediul inconjurator decat algoritmul folosit in prezent.

Numarul total de criptomonede ETH pe care mizeaza Ethereum 2.0 se ridica acum la 7.150.594 ETH, echivalentul a 23 de miliarde de dolari

Evenimentul London Hard Fork a condus la o crestere a utilizarii retelei si a marcat prima crestere remarcabila a activitatii lantului Ethereum. Multi atribuie cresterea de 9% a ETH implementarii EIP-1559, care a simplificat si a usurat costurile tranzactionale (taxe pe gaz) percepute de retea - alaturi de introducerea unui mecanism de ardere a criptomonedelor pentru a controla inflatia (foto 3).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani