Grid star
criptomonede

DE LA CHATGPT LA CRYPTOGPT – Proiectele cripto care inglobeaza noile tehnologii de tip GPT sunt "noua moda” in materie de investitii

Blockchain-ul CryptoGPT, axat pe Inteligenta Artificiala (AI) a atras marti, 11 aprilie, o finantare de 10 milioane dolari, fiind evaluat la 250 milioane dolari, potrivit CoinDesk. Proiectul cripto permite utilizatorilor sa isi monetizeze propriile date din aplicatiile de fitness, dating, jocuri si educatie si sa le transforme in tokenul GPT, lansat in martie 2023.

Gilda Popa

CryptoGPT a lansat recent asistentul AI „Alex” si dezvolta un motor de date bazat pe un model de Inteligenta Artificiala (AI) de tip GPT, care colecteaza, cripteaza si transfera date pentru aplicatii comerciale. De asemenea, dezvoltatorii CryptoGPT intentioneaza sa lanseze jetoane nefungibile (NFT) care stocheaza datele de activitate ale proprietarului.

Blockchain-ul ZK CryptoGPT a profitat de recenta crestere a interesului public pentru inteligenta artificiala (AI) pentru a strange fonduri de 10 milioane de dolari.

Runda din seria A, care a fost condusa de liderul de piata DWF Labs – unul dintre cei mai activi investitori in timpul „iernii cripto” din 2022 – a oferit blockchain-ului centrat pe AI o evaluare de 250 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat citat de CoinDesk. Fondurile atrase in aceasta runda de finantare vor fi folosite pentru a-si creste echipa de dezvoltatori la nivel global si pentru a-si dezvolta prezenta regionala pe pietele asiatice, a declarat Dejan Erja, co-fondatorul si directorul de tehnologie al blockchain-ului axat pe AI.

CryptoGPT a lansat recent asistentul AI concentrat pe Web3 „Alex” si isi dezvolta blockchain-ul ZK si un motor de date la AI, care colecteaza, cripteaza si transfera date pentru aplicatii comerciale.

"In loc sa aplice tehnologia ZK la plati, CryptoGPT o integreaza pentru transferurile de date private”, a afirmat CryptoGPT in declaratia de luni.

 

ChatGPT a crescut popularitatea investitiilor in tehnologii blockchain AI

De la inceputul anului, a existat o crestere a interesului pentru criptomonedele axate pe inteligenta artificiala, datorita succesului general al chatbot-ului ChatGPT. Cu toate acestea, exista un oarecare scepticism in ceea ce priveste viabilitatea pe termen mai lung a unor astfel de tokenuri.

Tokenul nativ GPT al CryptoGPT, emis la inceputul lunii martie a acestui an, are o capitalizare de piata de putin peste 12 milioane USD la momentul redactarii acestui articol, conform datelor CoinMarketCap. Unii dintre ceilalti dezvoltatori de proiecte blockchain bazate pe AI, cu capitalizare de piata mai mare au lansat tokenuri ca FET de la Fetch.ai si AGIX de la SingularityNET, conform datelor CoinGecko.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani