Grid star
criptomonede

NOII MILIARDARI CRIPTO AMENINTA ACTUALA ORDINE FINANCIARA MONDIALA – Matematica Bitcoin indica „momentul critic” in care miliardarii traditionali vor fi detronati din topul averii globale

Bitcoin are toate sansele sa atinga pragul de 100.000 de dolari pana la finalul anului – aceasta este predictia analistilor citati de cointelegraph.com, de reuters.com sau de bloomberg.com. Acest moment va rasturna ordinea financiara curenta a lumii.
Din calculele primului CTO (Manger responsabil cu tehnologia blockchain) al platformei de exchange cripto Coinbase, cand criptomoneda va ajunge la acest prag „critic” vor exista la fel de multi miliardari bitcoin pe cat sunt miliardarii traditionali.

Tehnologia din spatele Bitcoin – retelele de tip blockchain si, in general, intreg segmentul cripto - este considerata de catre tehnocrati ca fiind unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere in tehnologie. Compania de capital de risc Andreessen Horowitz, cu 2,2 miliarde dolari plasati in cripto, pariaza puternic pe aceasta premisa, potrivit bitcoinmagazine.com/

Un binecunoscut partener al companiei Andreessen Horowitz, Balaji Srinivasan, primul CTO (Manger responsabil cu tehnologia blockchain) al platformei de exchange cripto Coinbase, arata impactul structural asupra societatii al pretului in continua crestere al bitcoin. Mai precis, el demonstreaza pas cu pas cum se vor schimba in scurt timp polii puterii financiare globale, in analiza „The Billionaire Flippening” publicata pe blogul saubalajis.com.

Miliardarii cripto vor egala numarul miliardarilor traditionali cand Bitcoin va depasi 100.000 de dolari

Cand entuziastii criptomonedelor aud termenul „flippening”, majoritatea considera ca acesta descrie momentul in care capitalizarea de piata a Ethereum va depasi capitalizarea de piata a Bitcoin, potrivit blockchaincenter.net

Cu toate acestea, pentru Balaji se pare ca exista un alt flippening, poate chiar mai fascinant, care va veni in curand - flippening-ul miliardarilor. El spune ca atunci cand bitcoinul va atinge 100.000 de dolari, vor exista la fel de multi miliardari bitcoin pe cat sunt miliardarii traditionali. Cand Bitcoin va atinge un milion de dolari, miliardarii mondiali bitcoin si cripto vor depasi numarul miliardarilor traditionali.

In „The Billionaire Flippening”, Balaji explica matematica din spatele acestei afirmatii.

Exista in acest moment 2393 de adrese cu peste 1000 BTC. Cand Bitcoin va atinge 100.000 de dolari vor exista exista 2393 de adrese de miliardari. Bitcoin reprezinta in prezent aproximativ 43% din capitalul total al pietei criptografice, deci presupunand o distributie similara a bogatiei pentru alte monede si estimand ca intreaga capitalizare a pietei cripto se apreciaza in paralel cu cresterea bitcoin, inmultiti 2393 cu 1 / 0,43 pentru a obtine aproximativ 4000 de adrese cripto-miliardari . Astazi exista aproximativ 2000 de miliardari traditionali in intreaga lume”, scrie Balaji. (Foto1)

In doar 5 ani, intreaga ordine financiara mondiala va fi complet schimbata de tehnologia cripto

Semnatarul articolului din bitcoinmagazine.com adauga propriul sau calcul la matematica lui Balaji, folosind CAGR (crestere anuala compusa) a bitcoinului de 200%.

Aceasta cifra inseamna ca este rezonabil sa credem ca in urmatorii doi ani si jumatate miliardarii lumii isi vor detine averea din criptomoneda (atunci cand un bitcoin depaseste 100.000 de dolari), si in termen de cinci ani (cand un bitcoin va fi egal cu 1 milion de dolari), vor exista mai multi miliardari bitcoin / cripto decat din toate celelalte industrii combinate!”, estimeaza bitcoinmagazine.com.

O astfel de evolutie reprezinta cea mai mare schimbare structurala a bogatiei globale de la aparitia computerelor personale in anii 1980. De cand Apple a egalat capitalul de piata al Exxon Mobile in august 2011, povestea celor doua companii a evoluat diferit. Apple a devenit prima companie din industria computerelor de miliarde de dolari. Acum Apple se situeaza la o plafon de piata incredibil de 2.478 trilioane de dolari sau 2,2 trilioane de dolari mai mult decat cea a lui Exxon.

"In era informatiei, schimbarea este constanta si oricine prezice schimbarea corecta castiga prada. Desi viitorul Bitcoin este incert, acesta reprezinta schimbarea generatiei noastre. O schimbare a modului in care gestionam banii, socializam si suntem structurati in grupuri sociale. Deci, pentru toti cei din cripto, HODL - majoritatea viitorilor miliardari ai lumii au facut-o!”, este concluzia analizei bitcoinmagazine.com.

Pariati pe Bitcoin!, spune autorul. Chiar daca volatilitatea sa a testat toata rabdarea criptoentuziastilor, bitcoin este constant pe un trend ascendent. Se pozitioneaza din nou in jurul pragului de50.000 de dolari, in pofida tuturor semnalelor lansate in piata de autoritatile de reglementare, iar pretul sau a crescut cu peste 280% fata de anul trecut.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani