Grid star
criptomonede

ANALIZA GIGANTULUI DE INVESTITII BERNSTEIN – Piata criptomonedelor stabile va atinge valoarea de 3.000 miliarde dolari in urmatorii ani

Piata criptomonedelor stabile va atinge aproape 3.000 miliarde dolari in urmatorii cinci ani, de la valoarea de 125 de miliarde de dolari inregistrata la nivelul lunii august 2023, potrivit unui raport lansat miercuri, 9 august, de compania americana de brokeraj din Grupul Bernstein. Evaluarea vine in contextul in care gigantul de plati PayPal a lansat, la inceputul acestei saptamani, criptomoneda stabila PYUSD, devenind prima companie importanta de tehnologie financiara care reuseste sa implementeze propria moneda digitala pentru plati si transferuri.

Gilda Popa

Astfel, potrivit analizei, integrarea criptomonedelor stabile (stablecoins) cu platformele comerciale de consum va duce la un „val de crestere” pentru aceste criptomonede a caror particularitate este faptul ca sunt legate de un alt activ clasic, cum ar fi dolarul american. Folosirea stablecoins pe scara larga, de catre consumatorii obisnuiti, le va permite sa „capteze” noi utilizatori si sa-si creasca distributia dincolo de platformele native ale cripto, se arata in raport. Un astfel de exemplu s-ar putea dovedi a fi chiar PYUSD, moneda stabila lansata de PayPal, care avea peste 400 milioane de utilizatori activi la inceputul anului 2023.

Ne asteptam ca marile platforme financiare si de consum globale sa emita monede stabile co-branded pentru a stimula schimbul de valoare pe platformele lor”, au precizat analistii Bernstein, coordonati de Gautam Chhugani.

Asa cum a relatat Lumea Banilor, la inceputul acestei saptamani gigantul de plati PayPal a intrat pe piata cripto cu propria moneda stabila legata de dolarul american. Aceasta este o premiera pentru o mare companie financiara. Tokenul PYUSD, bazat pe blockchainul Ethereum, va fi disponibil mai intai pe PayPal si apoi pe Venmo si poate fi schimbat oricand cu dolari.

PayPal "sparge gheata” cu propria criptomoneda stabila

Monedele stabile vor fi alimentate de un „strat de decontare financiara hiper-rapida (nivelul 2 sau platforme centralizate de consum)” pe blockchain-urile publice precum Ethereum, se arata in nota explicativa a raportului companiei americane de management de investitii si brokeraj.

Cresterea intregii piete stablecoins va fi condusa de „monedele stabile reglementate, on-shore”, mai precizeaza analistii Grupului Bernstein.

Reglementarea stablecoins se bucura de mai mult sprijin politic decat reglementarea criptomonedelor (n.r. care nu sunt sustinute la paritate de o moneda fiat), cu mai multe jurisdictii, inclusiv Singapore, Hong Kong si Japonia, toate lansand proiecte pilot pentru stablecoins si CBDC”, se mai arata in raport.

AllianceBernstein (AB) este o firma de management de investitii lider la nivel mondial, care ofera servicii de cercetare de piata si de investitii diversificate investitorilor institutionali, persoanelor fizice si clientilor de investitii private de pe pietele mondiale majore. Grupul Bernstein include AllianceBernstein - un consilier de investitii si Sanford C. Bernstein & Co. (SCB) - broker/dealer, ambele companii fiind inregistrate la Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare din SUA. De asemenea, SCB este membru al Autoritatii de Reglementare Financiara din SUA si al Corporatiei pentru Protectia Investitorilor de Valori Mobiliare.

Grupul Bernstein se pozitioneaza ca una dintre cele mai mari companii de administrare a investitiilor din lume, cu active gestionate de peste 665 de miliarde de dolari incepand cu februarie 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani