Grid star
eveniment

DICTATURA BATE LA USA – Senatorul Radu Preda avertizeaza inainte de votul pe Legea carantinarii: “Nu poti invoca pandemia pentru a sacrifica drepturile civile ale cetatenilor”

Senatorul Radu Preda (foto) acuza atat Guvernul Orban, cat si Grupul de Comunicare Strategica de manipularea cifrelor cu privire la numarul de infectari cu noul coronavirus.

Preda afirma ca PNL incearca sa instaureze o dictatura prin incalcarea drepturilor civile ale populatiei. Sacrificarea drepturilor s-ar realiza, spune Preda, prin noul proiect de lege privind carantinarea si izolarea ce cuprinde masuri drastice privind libertarea romanilor.

Liderul grupului PSD din Senat mai precizeaza, intr-o postare de pe pagina sa de Facebook, de luni, 13 iulie 2020, ca noua lege a carantinarii trimisa in Parlament este un abuz la adresa romanilor.

Dezbaterile pentru proiectul de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic au fost amanate pentru luni, 13 iulie 2020. In contextul acestei legi, peste o mie de romani au iesit duminica in Piata Victoriei pentru a protesta impotriva masurilor ce urmeaza a fi adoptate.

Redam postarea de pe Facebook a senatorului PSD Radu Preda:

Oamenii s-au saturat de minciunile si incompetenta Guvernului Orban!

Romanii au ajuns la capatul rabdarii!

Oamenii s-au saturat de lipsa de transparenta a Guvernului in comunicarea datelor, cu scopul evident de a manipula perceptia publica.

Toata lumea si-a dat seama ca prin legea carantinarii in forma adoptata de Guvern, PNL vrea sa-si faca instrumente de forta care sa duca catre un regim autocratic foarte periculos pentru democratie.

Nu poti invoca pandemia pentru a sacrifica drepturile civile ale cetatenilor.

Nu putem sacrifica drepturile civile pe motiv de pandemie – aceasta lege nu e doar pentru pandemia actuala, ci pentru toate riscurile epidemice viitoare.

PNL vrea sa conduca prin forta si sa-i controleze pe oameni dupa propriile lor reguli dictate de la partid.

Grupul de Manipulare Strategica nu comunica date esentiale pe care trebuie sa le cunoasca toti romanii:

-evolutia ratei de infectare, cate teste pozitive din totalul celor efectuate sunt depistate in fiecare zi,

-evolutia gradului de ocupare a locurilor de la Terapie Intensiva

-daca testele pozitive inregistrate in fiecare zi, cuprind si cazurile retestate cu rezultat pozitiv.

PNL a recidivat a treia oara si a trimis in Parlament o lege a carantinarii facuta pe picior la partid de politruci prin care oamenii sa fie abuzati!

Ajunge cu prostia si cu escrocheria! Romanii nu sunt carnea de tun a PNL si a lui Iohannis!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani