Grid star
eveniment

DISPAR BANII DE PENSII – Alerta avocatului Gheorghe Piperea: „Evenimente extrem de grave se intampla pe Pilonul II si nimeni nu iese in strada”

In doar sase luni, romanii au ramas fara circa 8 la suta din banii cu care au contribuit la Pilonul II de pensii, a avertizat avocatul Gheorghe Piperea (foto) joi, 28 iulie 2022.

Este vorba despre mai mult de 7 miliarde de lei dintr-un total de 88 de miliarde de lei. Banii au fost pierduti nu doar prin furt, ci si prin investitii paguboase – de exemplu, in obligatiuni emise de catre banci rusesti –, a explicat Piperea.

Redam postarea de pe Facebook a avocatului:

Evenimente extrem de grave se intampla pe “piata” pensiilor publice administrate privat (Pilon II) si nimeni nu ia atitudine, nimeni nu iese in strada: in numai 6 luni, banii nostri din fondurile de pensii administrate privat s-au erodat cu cca 8%. S-au vaporizat peste 7 mld lei, dintr-un total de 88 de mld... Inclusiv prin furt si investitii in obligatiuni emise de banci rusesti.

Reamintesc un principiu din lege (care, din pacate, s-a transformat, in practica, intr-un simplu slogan propagandistic): suntem proprietari asupra “activelor” acumulate in contul nostru la aceste fonduri. Constitutia ne garanteaza (cica) dreptul de proprietate...”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani