Grid star
eveniment

​ DOBANZI MARI LA TITLURILE DE STAT – Castigurile, fara impozit. De "promotie” nu beneficiaza insa toti romanii. Conditia pusa de ministerul de Finante

Dobanzi mari oferite la titlurile de stat pentru cei care doneaza sange. Astfel, din 18 septembrie 2023, donatorii vor avea cea mai mare dobanda la titlurile de stat FIDELIS.

Ministerul Finantelor lanseaza a treia editie din 2023 a campaniei "Romania are sange de rocker" initiata de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, prin intermediul Programului de titluri de stat FIDELIS, si le acorda donatorilor de sange o transa speciala. Perioada de desfasurare este 18 septembrie – 03 octombrie.

Potrivit Finantelor, transa dedicata donatorilor de sange se va aplica pentru titlurile de stat emise in lei, cu scadenta la un an, avand o dobanda de 7,25%, cea mai mare oferita in cadrul acestei editii. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 01 ianuarie 2023.

Emisiunile uzuale

In afara de transa speciala, editia FIDELIS care debuteaza pe 18 septembrie va contine si emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6,25% si respectiv 7,10%, si titluri de stat in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani si dobanzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Comisioane zero si castiguri neimpozabile

In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Detinatorii de titluri de stat FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani