Grid star
criptomonede

DODGECOIN, DIN NOU PE VAL, DUPA MISCAREA LUI ELON MUSK – Pretul criptomonedei creste cu 30% dupa ce seful Tesla a trolat logo-ul Twitter, inlocuind celebra "blue bird” cu Doge Meme

Piata cripto a reactionat prompt dupa ce logo-ul oficial al Twitter s-a schimbat brusc luni, 3 aprilie, in jurul orei 13:30 (circa 21:00, ora Romaniei), intr-o imagine a unui simpatic caine Shiba Inu, binecunoscuta imagine asociata Dogecoin (DOGE). Pretul criptomonedei a crescut cu peste 30% in cateva minute, pana la 0,10 USD, fiind prima data cand DOGE a depasit acest prag de la inceputul lunii decembrie, relateaza Forbes. Elon Musk nu a reactionat imediat, insa a postat pe Twitter o imagine in care troleaza logo-ul propriei companii, dand de inteles ca nu e strain de miscarea care a propulsat DOGE.

Gilda Popa

Utilizatorii Twitter au reactionat luni, imediat ce au descoperit ca sigla cu pasarea albastra a platformei social media a fost acum inlocuita cu imaginea Shiba Inu, pictograma asociata criptomonedei DOGE. Imediat, toate suspiciunile s-au indreptat catre Elon Musk, care a preluat controlul Twitter din octombrie 2022, cunoscut, de asemenea, ca fiind un foarte activ sustinator al Dogecoin.

Echipa de comunicare a Twitter nu a oferit explicatii cu privire la ce se intampla, relateaza CNBC, insa Elon Musk a reactionat pe platforma social media, postand, la circa o ora de la schimbarea siglei, un desen animat cu un Shiba Inu cu aripi de fluture care arata un permis de conducere cu celebra "blue bird” - sigla Twitter - unui ofiter de politie.

Cu mentiunea: „Aceasta este o fotografie veche”. Contul oficial Dogecoin a dat repost imaginii publicate de Musk.

Pretul Dogecoin, propulsat cu 30%

La cateva minute dupa schimbarea siglei Twitter, Dogecoin – care se tranzactiona la doar 0,076 dolari la 13:05 EST (20:00, ora Romaniei) , a crescut vertiginos la 0,1 dolari.

Elon Musk a inceput sa promoveze Dogecoin cu ani in urma. Chiar inainte de a deveni, anul trecut, CEO Twitter, el a publicat periodic postari in care a facut referire la criptomoneda asociata cu imaginea unui caine Shiba Inu - creata ca o gluma in 2013. De fiecare data, postarile sale au influentat pretul. Asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor in ianuarie 2022, cand Musk a anuntat pe Twitter ca platile dogecoin pentru anumite produse ale Tesla sunt active, criptomoneda a crescut cu pana la 15%. Producatorul de masini electrice are inca active digitale in bilantul sau, inclusiv Bitcoin, si inca accepta Dogecoin ca plata pentru unele marfuri.

"Nu am vandut nimic din dogecoinul nostru. Ne pastram detinerile”, a spus recent Musk la prezentarea unui bilant al Tesla pe anul trecut.

Potrivit CoinMarketCap, Dogecoin este a opta cea mai valoroasa criptomoneda, cu o capitalizare de piata de peste 13 miliarde de dolari.

 

Dogecoin versus Bitcoin

In comunitatea cripto, parerile privind promovarea Dogecoin de catre Musk sunt impartite. Sustinatorii Bitcoin vad in special cea mai recenta postare a sefului Twitter pe tema DOGE ca pe o "distragere a atentiei” de la diferitele beneficii financiare pe care le ofera Bitcoin.

"Pentru cineva aflat in fruntea celor 0,1% care a beneficiat cel mai mult de pe urma sistemului nostru monetar (n.r. disfunctional), in loc sa stea in spatele principiilor #Bitcoin, banii oamenilor – el promoveaza porcariile degenerate de imbogatire rapida”, a scris @bradmillscan luni pe Twitter.

Musk a adoptat o pozitie moderata in raport cu Bitcoin pe fondul criticilor privind consumului urias de energie pe care il presupune minarea criptomonedei si a preferat sa ofere o sustinere deschisa creatorului Dogecoin, Billy Markus. In decembrie 2021, seful Tesla a fost de acord cu Markus ca Bitcoin probabil nu are puterea de a transforma sistemul financiar in modul in care cred „taurii” (n.r. investitorii care pariaza agresiv pe Bitcoin), spunand ca de aceea este „pro-Doge”.

Musk a sustinut chiar ca Dogecoin este mai bun pentru tranzactiile zilnice decat Bitcoin datorita procesarii mai rapide a tranzactiilor la nivel de baza.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani