Grid star
eveniment

DUBLAREA ALOCATIILOR – Cadou de Anul Nou: Dreapta unita, decizie care va infuria multi romani (Document)

Dreapta unita alcatuita din PNL, condus de Ludovic Orban si Alianta USR-PLUS, ai carei lideri sunt Dan Barna si Dacian Ciolos, pare ca a pus cruce dublarii alocatiilor.

Cele doua formatiuni au votat miercuri, 30 decembrie 2020, impotriva dublarii alocatiilor, asa cum prevedea legea initiata de PSD, lege declarata constitutionala de CCR dupa ce a fost atacata de Guvernul Orban.

Desi declarata constitutionala, legea care prevedea dublarea alocatiilor a fost trimisa de presedintele Klaus Iohannis Parlamentului pentru rexaminare. Practic, seful statului a cerut reexaminarea legii care respinge ordonanta de urgenta prin care a fost amanata dublarea alocatiilor.

O singura majorare

Iar in Senat, dreapta unita si-a data arama pe fata. Astfel, senatorii liberali si cei ai USR-PLUS nu numai ca au decis sa nu se dubleze alocatiile. Dar nici macar nu vor mai fi doua majorari in 2021 (la 1 ianuarie si 1 iulie), fiind aplicata doar cea de 20% de la inceputul lui 2021.

Amendamentul prin care a fost elimintata a doua majorare din 2021 a fost propus de senatorii PNL si USR Plus si a fost adoptat de plenul Senatului cu 75 de voturi ”pentru” (PNL, USR Plus si UDMR) si 56 de voturi ”impotriva” (PSD si AUR).
Camera Deputatilor va decide, in calitate de for decizional.

*Cititi aici forma adoptata de Senat

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani