Grid star
antreprenoriat

EDUCATIA FINANCIARA ESTE LA MARE CAUTARE PRINTRE TINERII ROMANI – ISF organizeaza a sasea editie

Educatia financiara este la mare cautare printre tinerii romani. Institutul de Studii Financiare (ISF) este organizatorul celei de-a sasea editii pe aceasta tema. Aceasta va avea loc pe 24 noiembrie 2020, asa cum reiese din comunicatul emis de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), marti, 17 noiembrie 2020. Evenimentul va fi transmis exclusiv prin intermediul platformei “Zoom”.

Editia de anul acesta poarta denumirea de “Noile generatii de consumatori de servicii financiare, cum ii formam, cum ii educam”, si se va desfasura la nivel international.

Mai precis, intr-o perioada in care pietele financiare traverseaza schimbari fundamentale de paradigma, educatia financiara va avea un rol determinant, cu precadere in formarea noilor generatii de consumatori.

In acest context, tema centrala a conferintei va fi focusata in jurul unui subiect ce tine paginile tuturor publicatiilor media, de noua luni incoace: “cum va influenta pandemia COVID – 19 si comunicarea online educatia financiara si noile generatii de consumatori”.

Principalele 4 intrebari la care vor raspunde vorbitorii conferintei sunt:

- Care ar trebui sa fie modelele de educatie financiara menite sa sprijine consumatorii sau companiile in astfel de momente?

- Se pot mentine atat ritmul, cat si calitatea demersurilor initiate de piata si de autoritatile de reglementare pentru cresterea gradului de educatie financiara?

- In ce masura un proces unic si sustinut de evaluare a competentelor profesionale ale personalului din asigurari poate contribui la imbunatatirea relatiei cu consumatorul de servicii de asigurari?

- Ce alternative exista in plan international pentru cresterea profesionalizarii pietelor financiare?, mai este subliniat in comunicatul emis de ASF, marti, 17 noiembrie 2020.

Valentin Ionescu, Presedintele Institutului de Studii Financiare, a declarat:

„Asistam la o transformare accelerata a pietelor financiare prin digitalizare si prin acces facil la aproape toate produsele de asigurari, pensii, burse sau fonduri de investitii. Milioanelor de consumatori din Romania li se ofera o varietate de instrumente financiare complexe cu o gama mare de optiuni. Responsabilitatea si riscul se muta catre asigurati, investitori sau viitori pensionari. Daca consumatorii sunt educati financiar vor avea mai multe sanse de a economisi si de a se proteja de eventualele efecte adverse, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra situatiei lor financiare si asupra cresterii economice. Consider ca prin educatie financiara putem imbunatati performanta economica a fiecaruia, dar si bunastarea societatii in general”.

Mai mult, conferinta se va bucura de o participare la cel mai inalt nivel.

Printre vorbitori ii gasim pe:

- Nicu MARCU, Presedinte ASF;

- Timothy SHAKESBY, Coordonator Directia Conduita - Supraveghere EIOPA;

- Flore - Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD / INFE si Coordonator al Diviziei de Asigurari, Pensii Private si Piete Financiare, OECD;

- Verena ROSS, Director executiv ESMA;

- Valentin IONESCU, Presedinte ISF.

*Cititi aici mai multe detalii legate de agenda evenimentului

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani