Grid star
analize

Energia Romaniei

O stire face inconjurul lumii: Canada revine la energia nucleara dupa o pauza de 30 de ani. In Ontario va opera cea mai mare centrala nucleara din lume. Pentru Romania, este o veste excelenta. De ce? Pentru ca la Cernavoda functioneaza unitatile 1 si 2 ale centralei nuclearoelectrice, bazate pe tehnologia candiana CANDU. Ambele sunt pe podiumul mondial din perspectiva sigurantei si eficientei in operare (din 440 de reactoare nucleare in intreaga lume).

Ne bazam pe tehnologia CANDU si pentru unitatile 3 si 4. Canada a anuntat deja un posibil sprijin de 3 miliarde de dolari canadieni pentru acest proiect strategic, care va contribui la obiectele Romaniei de a avea energie sigura, curata si cat mai ieftina. Pe termen mediu si lung, investitiile sunt singura cale de a reduce facturile pentru toti romanii. Romania deja a reusit la nivel european, alaturi de alte state membre, sa clasifice energia nucleara drept energie cu zero emisii. O victorie diplomatica de impact.

Avem tot ceea ce ne trebuie sa fim unul dintre liderii mondiali in domeniul energiei nucleare civile: ciclu integrat (de la materie prima la apa grea si reactoare nucleare cu rezultate de top in ultimii 20 de ani); cercetare de varf (reactorul de generatie IV ALFRED, proiect romanesc unic in lume, la nivel de demonstrator); resursa umana bine pregatita; traditie si excelenta recunoscute in plan global.

sursa: facebook Sebastian Burduja

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani