Grid star
eveniment

ENERGIA ROMANIEI IN NOUA ECONOMIE - Evenimentul online la care sunt generate idei constructive

Anul 2022 este anul marilor incercari aparute in piata energiei la nivel global si la nivel autohton. In plus, invadarea Ucrainei de catre Rusia a adus noi provocari si noi constrangeri in sectorul energetic mondial. Uniunea Europeana impune sanctiuni si restrictii companiilor rusesti si solicita statelor membre sa regandeasca - la unison cu Uniunea - modul de reorientare a directiilor de dezvoltare a pietei energiei europene.  In acest context, Romania dispune de un atu national. Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei trebuie sa fie acum o sansa reala pentru ca economia nationala sa poata depasi o perioada extrem de critica.


Romania Durabila si EM360 Group organizeaza joi, 19 mai 2022, incepand cu ora 11.00, evenimentul online ”Energia Romaniei in Noua Economie‘’, o discutie interactiva unde subiectele sunt atent dezbatute, sunt generate idei constructive si unde raspundem intrebarilor primite in timp real de la participanti si de la jurnalisti. Evenimentul va fi transmis pe paginile de facebook ale organizatorilor EM360 Studio si Romania Durabila.
Avand cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa Centrala si de Est si ocupand locul al treilea in Uniunea Europeana, Romania are un potential important in dezvoltarea economiei nationale si pe baza productiei sale de gaze naturale. Zacamintele de gaze naturale din Marea Neagră pot constitui o resursa strategica care sa contribuie eficient la relansarea economiei romanesti. 
Profitand de potentialul din subsolul Marii Negre si din resursele onshore de mare adancime, Romania poate atinge un nivel suficient de ridicat al productiei interne pentru a reusi sa-si satisfaca nevoia de securitate energetica. 
Investitiile in productia de gaze naturale au un impact puternic in ansamblul economiei Romaniei, prin locurile de munca sustinute, prin contributiile la bugetul de stat, prin crearea de oportunitati de afaceri pentru alte industrii si servicii. Importanta politicilor publice coerente si adoptarea unui cadru legislativ si de reglementare stabil si predictibil raman in continuare decisive pentru dezvoltarea nu numai a sectorului energetic, dar si a economiei in ansamblul ei.

Tematica evenimentului va aborda subiecte precum:

-Piata energiei: in ce lume vom trai?
-Impactul razboiului din Ucraina: Noua economie europeana si reorientarea strategica a sectorului energetic
-Prioritatile strategice pentru lansarea proiectelor de la Marea Neagra. Importanta strategica a Marii Negre pentru dezvoltarea Romaniei;
-Reglementarea strategica in favoarea proiectelor de investitii.
-Contextul geopolitic si remodelarea GreenDeal

Noua Economie este un demers initiat de Romania Durabila si EM360 care sustine un dialog permanent intre Executiv si mediul de afaceri.
Evenimentul se bucura de sprijinul Federatiei Patronale Petrol si Gaze in calitate de partener strategic si al partenerilor institutionali - ASPES, RomEficienta si Asociatia Energia Inteligenta. Parteneri media: Agerpres, Financial Intelligence, The Diplomat, Money, Profit, Bugetul, Lumea Justitiei, Lumea Banilor, Economistul, Club Economic, Spot Media, InvesTenergy , Energy Center, E-nergia si News Energy. Partener monitorizare media: Klarmedia.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani