Grid star
business capital

EUROPA ESTE LA MILA CHINEI – Germania vine din urma

Europa este la mila Chinei in ceea ce priveste redresarea economiei mondiale. Chiar daca virusul SARS – CoV – 2 are radacini chinezesti, tot China are puterea necesara de a repune Europa pe picioare.

Dintre statele membre UE, Germania vine puternic din urma, in incercarea de a salva economia mondiala.

Mai exact, estimarile vin din partea lui Isabel Schnabel, membra in conducerea BCE (Banca Centrala Europeana), care vorbeste pe larg despre criza sanitara si financiara ce a lovit intreaga lume, punand accent pe politica monetara a Uniunii Europene (UE), noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in raportul emis miercuri, 04 noiembrie 2020.

In acest context, Schanabel sustine ca efectele valului doi de coronavirus vor fi mai putin pronuntate, datorita luarii unor masuri corecte, cum ar fi cea a izolarii.

In acelasi timp, ea subliniaza ca sectorul serviciilor va fi puternic afectat, cu toate ca productia industriala nu este inchisa. Aici, China va juca un rol vital in salvarea industriilor, si a redresarii economice, fiind considerata chiar un salvator.

Germania are un rol primordial in ceea ce priveste politica si masurile fiscale, iar cu cat programele existente deja vor fi implementate mai rapid, in special Fondul de redresare al UE, cu atat sansele de salvare vor fi mai mari.

In egala masura, rata scazuta a inflatiei poate sa constituie o problema stringenta (sa nu uitam de efectele crizei financiare din anii 2008 / 2009), cand majoritatea oamenilor au subestimat efectul prelungit al socului asupra ratei inflatiei.

Totodata, revizuirea politicii monetare in decembrie 2020 si politica climatica, se incadreaza la efectele crizei asociate COVID – 19, mai este subliniat in raportul ASF.

*Cititi aici Raportul integral emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani