Grid star
eveniment

FACTURILE LA ENERGIE EXPLODEAZA, MINISTRUL DE FINANTE ASTEAPTA PROPUNERI – Dan Vilceanu, intrebat ce face: „Este o preocupare in acest sens”

Facturile romanilor la energie si gaze explodeaza, insa Guvernul Citu se misca cu viteza melcului. De saptamani bune, atat premierul, dar si alti oficiali vorbesc despre Legea consumatorului vulnerabil, insa nu se intampla nimic.

Guvernantii dau declaratii si asigurari ca va fi bine, in timp ce milioane de romani sunt afectati de facturile uriase la energie. Ultimul pe lista, ministrul de Finante, Dan Vilceanu, cel care e drept nu apare ca a avut grija banilor de-a lungul timpului (click aici pentru a citi).
Chestionat de presa ce face, in calitate de ministru al Finantelor, pentru a-i proteja pe romani, Vilceanu a raspuns: "Este o preocupare in acest sens, la nivelul Guvernului”.

Ministrul de Finante a tinut sa precizeze ca asteapta propuneri de la ministerul Energiei pentru a fi luate masuri.

„Deci, Ministerul de Finante nu poate sa ia nicio masura, spuneti?”, a fost una din intrebarile adresate ministrului de Finante. Raspunsul: "In acest moment, asteptam masurile propuse de Ministerul Energiei si dupa aceea putem discuta”.

Iata o alta intrebare adresata ministrului de Finante, si raspunsul acestuia:

Reporter:

Buna ziua! Domnule ministru, voiam sa va intreb, legat de facturile la energie, ce variante are Guvernul in acest moment, avand in vedere preturile ridicate, am vazut cu totii. Voiam sa va mai spun ca noi am primit de la telespectatori chiar facturi cu crestere de 111% la gaze, de la 1 octombrie, de 65% la energie. Ce faceti? Sunteti ministru al finantelor…

Dan Vilceanu:

Este o preocupare in acest sens, la nivelul Guvernului, dar Ministerul Energiei va veni cu propuneri, se lucreaza deja si stiti ca premierul a anuntat sa devansam putin termenul pentru consumatorul vulnerabil. In ceea ce priveste partea de consumatori vulnerabil, Ministerul Energiei si Ministerul Muncii vor veni cu un punct de vedere comun, dar pentru masuri imediate asteptam propuneri de la Ministerul Energiei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani