Grid star
antreprenoriat

FERMIERII ISI PRIMESC BANII – Platile, din 15 septembrie

Fermierii isi primesc banii. In sfarsit. Dupa o lunga asteptare, promisiuni infinite si doua proteste ale fermierilor din Constanta. Astfel, incepand cu 15 septembrie 2020 fermierii afectati de seceta vor incasa bani de la Guvernul Romaniei. Banii promisi pentru salvarea culturilor.

Mai precis, vorbim despre o suma totala care depaseste 1 miliard lei. Acesta este ajutorul acordat de Statul roman pentru producatorii agricoli ale caror culturi au fost afectate de seceta.

Concret, la intalnirea desfasurata intre ministrul agriculturii Adrian Oros (foto) si reprezentantii Federatiei Agrostar, la care a participat si prim – ministrul Ludovic Orban, s-a decis ca 15 septembrie 2020 sa fie data de la care fermierii isi primesc banii.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a subliniat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook:

Producatorii agricoli ale caror culturi au fost afectate de seceta vor beneficia de ajutor de stat in valoare totala de peste 1 miliard de lei. I-am anuntat pe reprezentantii Federatiei Agrostar ca plata acestui sprijin va incepe in 15 septembrie. Totodata, am subliniat ca, pe langa aceasta forma de sprijin punctuala, vor fi avute in vedere masuri guvernamentale pe termen lung, precum alocarea de resurse pentru investitii in sistemul de irigatii, atat din fonduri bugetare, cat si europene si continuarea Programului de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor.

Este evidentiat numarul mare de cereri pentru sprijinul din partea Statului roman: 14.456 de cereri, pentru o suprafata calamitata de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri. Cifrele sunt valabile la data de 9 septembrie 2020.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani