Grid star
criptomonede

FIDELITY INVESTMENTS LANSEAZA NOI SERVICII DE TRANZACTIONARE CRIPTO – Fondul de investitii, care administreaza active de peste 7 trilioane dolari, va pastra custodia activelor digitale

Managerul de active Fidelity Investments a deschis "in tacere” joi, 16 martie 2023, accesul la tranzactionarea cu Bitcoin (BTC) si Ether (ETH) pentru clientii sai de retail din Statele Unite, anunta forbes.com. Platforma Fidelity Crypto, disponibila anterior doar pentru investitori institutionali, este accesibila acum si micilor investitori, au anuntat reprezentantii fondului de investitii.

Gilda Popa

Investitorii individuali pot acum sa cumpere si sa vanda primele doua criptomonede, dupa capitalizarea de piata, dar si sa utilizeze serviciile de custodie si tranzactionare oferite de Fidelity Digital Assets.

Cu toate acestea, clientii nu vor putea transfera criptomonedele intr-un portofel cu custodie proprie, unde utilizatorul isi controleaza cheile private. Astfel, Fidelity pastreaza custodia activelor digitale. Compania a anuntat ca va lansa servicii de tranzactionare cripto in noiembrie 2022, la scurt timp dupa ce a pus la dispozitia utilizatorilor o lista de asteptare in acest sens.

Fidelity Investments face mutarea in plin "seism bancar”

Tranzactionarea este deschisa numai cetatenilor americani cu varsta de peste 18 ani care locuiesc intr-unul dintre cele 36 de state din SUA in care Fidelity Digital Assets ofera servicii.

Decizia Fidelity de a lansa acest nou serviciu de tranzactionare cripto vine intr-un moment in care piata criptomonedelor din SUA se confrunta cu presiuni din partea autoritatilor de reglementare, declansate de o serie de falimente ale unor giganti din sectorul cripto de anul trecut. De asemenea, gigantul din domeniul fondurilor de investitii a facut mutarea in plin scandal bancar, la doar cateva zile dupa ce doi mari creditori cripto - Signature Bank si Silvergate Capital – si-au inchis operatiunile din cauza crizei de lichiditate, pe fondul unui masiv bank run. In acelasi timp, prabusirea unui alt gigant bancar, Silicon Valley Bank, a declansat ingrijorari la nivelul sistemului financiar global, cerand raspunsuri urgente, cum a fost achizitia filialei sale din Marea Britanie de catre HSBC.

"Pariul” pe cripto al fondului de investitii, criticat de o serie de politicieni americani

Lansarea serviciilor cripto ale Fidelity – care si-a anuntat inca din 2018 intentia de se extinde in acest domeniu – nu a fost ferita de critici. Un grup de senatori americani a facut un avertisment catre fondul de investitii, cu o traditie de mai bine de 70 de ani, care administreaza active de peste 7 trilioane dolari.

Fidelity Investments a optat sa se extinda dincolo de finantarea traditionala si sa intre puternic pe piata de active digitale extrem de instabila si din ce in ce mai riscanta”, se arată in scrisoarea citata de binance.com.

Cu toate acestea, sunt voci din industrie care sustin ca optiunea fondului de investitii este oportuna.

Serviciul Fidelity ofera atat credibilitatea de care are nevoie sectorul cripto, cat si oportunitatea investitorilor (n.r. de a face plasamente in active digitale), dintre care majoritatea se bazeaza pe consilierii lor financiari pentru strategiile de investitii”, arata pentru forbes.com Ric Edelman, consilier financiar si fondator al Digital Assets Council of Financial Professionals.

Pe langa tranzactionarea cu criptomonede, Fidelity ofera si Fondul Fidelity Ethereum Index, care urmareste performanta criptomonedei in dolari SUA. In decembrie, administratorul de active a depus trei cereri de marci comerciale pentru furnizarea de servicii de investitii in tokenuri nonfungibile (NFT) si in metaverse.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani