Grid star
business capital

FINANTELE ANUNTA: ACESTE VENITURI SUNT NEIMPOZABILE - Dobanzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %

Ministerul Finantelor condus de Adrian Caciu (foto) lanseaza incepand de luni, 6 decembrie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %.

Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata, iar veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.


Titlurile de stat pot fi cumparate:


-Intre 06 – 20 decembrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-Intre 06 – 17 decembrie 2021 pentru mediul urban si 06 - 16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala

Potrivit MF, dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani