Grid star
eveniment

FINANTELE LANSEAZA EMISIUNI DE TITLURI DE STAT – Dobanzile oferite. Nu se percep comisioane de catre banci, iar veniturile obtinute sunt neimpozabile

Ministerul Finantelor condus de Adrian Caciu (foto) a lansat joi, 1 septembrie 2022, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei prin intermediul Programelor TEZAUR si FIDELIS. Potrivit Finantelor, in procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital, sunt neimpozabile.

Programul TEZAUR

Dobanzile anuale oferite sunt: 7,75% pentru scadenta de 1 an si 7,90% pentru scadenta de 2 ani. Titlurile de stat sunt emise in forma dematerializata, au valoare nominala de 1 leu, iar dobanda anuala este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise in cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

Persoanele fizice rezidente pot cumpara titluri de stat TEZAUR :

-Intre 1 – 27 septembrie 2022 online, numai persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghidul Tezaur online si Tezaur online;
Intre 1 – 28 septembrie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
Intre 1 – 27 septembrie 2022 in mediul urban si 1 – 26 septembrie 2022 in mediul rural, prin subunitatile C.N. Posta Romana S.A.

Programul FIDELIS

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, intre 1 si 16 septembrie 2022, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, pentru titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, listate la Bursa de Valori Bucuresti.
 
Titlurile de stat in lei au scadenta de 3 ani cu dobanda anuala de 8% pe an, iar cele in euro au scadente de 1 an si 2 ani si dobanda anuala de 1,85%, respectiv 2,65%.
Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
"In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital, sunt neimpozabile.
Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare si care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta prin subscrierea in cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate in luna septembrie.
Informatii privind termenii si conditiile financiare aferente emisiunii in cadrul Programului TEZAUR pot fi gasite la sediul trezoreriilor locale, la sediul subunitatilor postale precum si pe site-ul Ministerului Finantelor (https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/titluri-de-stat-tezaur) iar pentru Programul FIDELIS informatiile pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finantelor si institutiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS)”
, anunta ministerul de Finante.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani