Grid star
eveniment

FLORIN CITU: MAGAZINELE NU SE INCHID – Premierul le da voie vaccinatilor sa iasa din casa in localitatile unde se impune carantina de noapte (Video)

Premierul Florin Citu anunta ca magazinele nu se vor inchide la ora 18:00 la o rata de infectare cu COVID de 4 la mia de locuitori. Seful Executivului spune ca in zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot sa iasa din casa (video, de la minutul 16.00).

Citu a anuntat ca joi va avea loc o sedinta de guvern in care se vor modifica anumite hotarari, in sensul ca magazinele nu se vor mai inchide la ora 18.00 daca incidenta cazurilor Covid depaseste 4 la mie intr-o localitate. In ceea ce priveste persoanele vaccinate, au liber sa se plimbe noaptea in zonele carantinate. Florin Citu spune ca nu i se pare normal ca acestei categorii sa i se restrictioneze activitatea.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

"Vom avea astazi o sedinta la Guvern pentru a adopta o hotarare pentru a modifica anumite masuri. Nu se vor inchide magazinele la ora 18.00 peste 4 la mie, vom elimina aceasta cerinta. Vom merge pana la 6 la mie. Iar propunerea mea: in zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot sa iasa din casa. Nu mi se pare normal daca te-ai vaccinat sa ti se restrictioneze activitatea.
Vreau ca economia Romaniei sa ramana deschisa, doar asa vom avea resurse sa platim ce avem de platit in aceasta iarna si in viitor. Cei care sunt vaccinati nu pot sa fie restrictionati pentru ca unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie sa mergem mai departe. Daca ai certificat de vaccinare, poti sa mergi mai departe, sa-ti vezi de viata”.


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani