Grid star
eveniment

GIGACALORIA SCUMPITA, PROBLEME CU APA CALDA IN 600 DE BLOCURI – Vesti din Bucurestiul condus de Nicusor Dan

A venit caldura, iar bucurestenii au scapat cateva luni de inghetul din casa, insa nu si de spalatul la lighean.
Si asta pentru ca 600 de blocuri din Capitala condusa de Nicusor Dan nu au apa calda la parametrii functionali, si va mai dura cel putin 24 de ore aceasta problema. Intre timp, gigacaloria s-a scumpit de la 137 lei, cat este in prezent, la 330 lei, fara TVA, de la 1 aprilie 2022 (click aici pentru a citi).

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. anunta ca aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiaza de apa calda la parametrii functionali, atat din cauza unor probleme la reteaua de distributie pe magistrala care alimenteaza cu agent termic din CET Grozavesti, cat si din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar. Astfel, dupa initierea procedurilor de oprire a furnizarii energiei termice pentru incalzire catre consumatorii racordati la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucuresti, s-a trecut la functionarea in regim de vara, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apa calda, prin doua CET -uri (apartinand Elcen), in loc de patru. Dupa oprirea CTE Progresu si a CTE Vest - in urma unei defectiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul Bucuresti se realizeaza din CET Sud si CET Grozavesti.

Avarii peste avarii

In paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrala (DN 700) care alimenteaza aceasta zona din CET Grozavesti - pusa in functiune in anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani - au fost efectuate in ultimele zile lucrari pentru remedierea a doua avarii care s-au produs consecutiv, in prezent fiind in desfasurare lucrari in zona statuii Leu, la intersectia bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu.
"Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul ca, din cauza starii de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizarii lucrarilor si repunerea efectiva a sistemului in functiune a devenit, in ultima perioada, aproape imposibil de facut. In majoritatea cazurilor, dupa terminarea lucrarilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (sparturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite! Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru finalizarea lucrarilor. Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfort si va multumim pentru intelegere!”, arata Termoenergetica.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani