Grid star
criptomonede

GIGANTUL INSTITUTIONAL CARE REIA AGRESIV INVESTITIILE IN BITCOIN – Cum s-a schimbat topul averilor in BTC de la inceputul anului

Compania de software MicroStrategy, cel mai mare investitor corporate in Bitcoin (BTC) la nivel global, a achizitionat miercuri, 5 aprilie, inca 1.045 BTC, in valoare de 29,3 milioane dolari. Astfel, compania a ajuns sa detina, in prezent, 140.000 BTC, echivalentul a 4 miliarde dolari la cursul BTC/USD de joi, 6 aprilie. In topul global al companiilor care detin si declara BTC in bilant urmeaza compania americana de minerit cripto Marathon Digital Holdings (12.232 BTC) si Tesla (9.720 BTC). Topul fondurilor de investitii care detin activul digital incepe cu gigantul Grayscale Bitcoin Trust, cu 635,236 BTC, echivalentul a circa 18 miliarde dolari.

Gilda Popa

Presedintele executiv si co-fondatorul MicroStrategy, Michael Saylor, si-a pastrat de-a lungul timpului pozitia „bullish” in raport cu Bitcoin (n.r. termen care defineste un investitor care pariaza pe activul virtual indiferent de miscarile pietei).

Aceasta in pofida faptului ca in iulie anul trecut, rezerva de BTC a gigantului dot.com s-a depreciat cu peste un miliard de dolari in raport cu pretul la care compania a achizitionat activul digital. In urma criticilor la adresa sa, Saylor a renuntat la pozitia de CEO al companiei pentru a se „retrage” in functia de presedinte executiv. Cu toate acestea, el a facut, la acel moment, declaratii surprinzatoare intr-un interviu acordat CNBC.

Michael Saylor a declarat jurnalistilor CNBC ca isi mentine credinta ca adoptarea „strategiei Bitcoin” inncepand cu anul 2020 a fost cea mai buna decizie dintre toate optiunile disponibile. In opinia sa, activul a avut rezultate de 10 ori mai bune decat aurul, petrolul, indicele Nasdaq si orice alte optiuni majore in acea perioada.

MicroStrategy mentine si in prezent aceasta linie pro-Bitcoin si atinge cel mai puternic bilant in BTC din istoria companiei: 140.000 BTC. Michael Saylor a facut anuntul privind achizitia intr-un tweet postat miercuri, 5 aprilie.

Topul investitorilor institutionali in Bitcoin

MicroStrategy conduce detasat in topul investitorilor corporate in Bitcoin cu 140.000 BTC in Bilant, fiind urmata, la o diferenta uriasa, de compania americana de minerit cripto Marathon Digital Holdings, cu 12.232 BTC, Tesla (9.720 BTC) si de compania canadiana Hut 8 Mining Corp (8,388). MicroStrategy a facut prima achizitie de Bitcoin in august 2020, iar de atunci, compania a adaugat constant la detinerile sale. Topul este dominat, de altfel, de companii americane.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani