Grid star
punguta cu doi bani

Guvernarea cioturilor

Regimul Iohannis-Orban tine cu tot dinadinsul sa isi dovedeasca micimea. Chiar vineri, 18 septembrie 2020, premierul si presedintele si-au dat inca o data masura penibilitatii: s-au dus sa inaugureze... tineti-va bine... 18 km. Da, ati citit bine: optsprezece kilometri. Klaus Iohannis si Ludovic Orban s-au afisat tantosi, nevoie mare, pe santierul portiunii Iernut-Chetani din Autostrada Transilvania. Ciudat este insa ca Sica si Werner l-au luat cu ei, pe langa ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe cel al Apararii Nationale, Nicolae Ciuca. Probabil ca Raluca Turcan era ocupata (fiindca de obicei ea se inghesuie in fata camerelor de luat vederi), iar Ciuca a fost singurul care a raspuns la apelul bocancilor. Oricum: ne-am fi asteptat ca Bode sa se planga de faptul ca autostrada are un parapet din beton intre sensuri, astfel incat masina SPP-ului nu poate intra pe contrasens daca se grabeste.

Dar sa nu deviem: nu e prima data cand cabinetul Orban se faleste cu un flintic. Exact in urma cu o luna, la 18 august 2020, Sica Mandolina si subordonatul Lucian Bode au dat navala sa sarbatoreasca semnarea contractului pentru 4,5 km din centura de nord a Bucurestilor (pe care – sanchi – ei o denumesc „autostrada”). Fix asa: 4 kilometri si jumatate. Si nu a fost vorba despre darea lor in folosinta, ci doar despre semnarea contractului de proiectare si de executie. Si nota bene: guvernantii nu au sarbatorit oricum, ci cu artificii!

Asadar, de aceea spunem ca actuala guvernare este una a cioturilor. Si chiar ne gandim daca nu cumva „clanul Mandolina” este o porecla nepotrivita pentru actuala echipa guvernamentala, in frunte cu tatucul ei, Klaus Iohannis. De fapt, porecla ar trebui sa fie „clanul Carpaci de Bucuresti”. Oricum, cele doua clanuri Carpaci – din Bucuresti si din Timisoara – au un element comun: afacerile imobiliare.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani