Grid star
punguta cu doi bani

43 de milioane lei achitate de asiguratori

Proprietarii de locuinte au primit in 2022 despagubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor de asigurari doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii, cu peste 69% mai mult fata de 2021. Totodata, numarul dosarelor de dauna despagubite, ca urmare a producerii riscului de incendiu, a inregistrat la randul sau o crestere de 74% fata de 2021, ajungand la 1.539 de cazuri – care reprezinta circa 6% din numarul total de dosare achitate anul trecut in baza asigurarilor facultative de locuinte.

Practic, potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), 4 din cele 73 de dosare de dauna achitate zilnic in baza asigurarilor facultative de locuinte sunt generate de producerea unor incendii.

Asigurarea facultativa se poate incheia doar pentru casele care sunt deja protejate de o polita obligatorie PAD si care acopera 3 riscuri catastrofale (cutremure, inundatii si alunecari de teren) pana la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, in functie de tipul constructiei. In schimb, printr-o asigurare facultativa, locuinta poate fi protejata la valoarea ei reala si pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtuna, vijelie, caderi de corpuri, furt, vandalism, etc.). De retinut ar fi si faptul ca aceasta asigurare poate fi personalizata prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistenta tehnica la locuinta, dar si raspunderea civila fata de terte persoane, spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceti vecinilor.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani