Grid star
companii

GUVERNUL PREGATESTE UN JAF IMENS – Liderii coalitiei, somati sa retraga din Parlament doua proiecte de legi scandaloase: „Vor trece din proprietatea statului in proprietatea corporatiilor straine peste 240 de regii autonome si peste 1.000 de intreprinderi

Guvernul PSD-PNL-UDMR are obligatia fata de romani sa renunte la planurile unui urias jaf national.

Este vorba despre doua proiecte de legi care au fost votate deja de Senat, in 6 martie 2023, aflandu-se acum in comisiile Camerei Deputatilor. Primul dintre ele (PL-x 143/2023) se refera la modificarea si completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, iar celalalt (PL-x 144/2023) are in vedere modificarea si completarea Legii nr.188/2000 privind executorii judecatoresti. (Gasiti ambele proiecte anexate la finalul articolului, impreuna cu expunerile de motive.)

Initiativa legata de ordonanta corporativa urmareste privatizarea – inclusiv prin cumpararea de catre firme straine – a o mie de companii de stat si a alte 240 de regii autonome. In partea cealalta, proiectul privind executorii judecatoresti deschide posibilitatea ca cetatenii romani sa poata fi executati silit inclusiv de autoritati din strainatate. Si nu doar din Uniunea Europeana, ci chiar si din Elvetia.

In acest context, miercuri, 5 aprilie 2023, Partidul ARCA Natiunii Romane – avand-o ca presedinta executiva pe femeia de afaceri Corina Panzaru (foto) – le-a adresat o scrisoare deschisa liderilor coalitiei (Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor), somandu-i sa retraga din Parlament cele doua proiecte de legi. In caz contrar, intrarea lor in vigoare va reprezenta „asaltul final atat asupra resurselor nationale, cat si asupra brumei de agoniseala personala a cetatenilor romani”, avertizeaza formatiunea politica. Situatia este cu atat mai scandaloasa, cu cat si Olanda, si Austria, precum si alte state europene si-au dovedit deja atitudinea ostila fata de Romania de-a lungul timpului (nu doar in cazul Schengen), incheie presedinta ARCA.

 

Lumea Banilor prezinta intreaga scrisoare deschisa a partidului:

 

Scrisoare deschisa

Domnule Nicolae Ciuca, Premier al Guvernului Romaniei si presedinte PNL

Domnule Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele PSD

Domnule Kelemen Hunor, presedintele UDMR,

Doamnelor si domnilor deputati,

Am remarcat, cu surprindere, faptul ca, pe agenda Camerei Deputatilor, figureaza doua initiative legislative, respectiv PL-x 143/2023 si PL-x 144/2023, pe care le-ati initiat si, din pacate, le sustineti.

Din punctul nostru de vedere, cele doua initiative reprezinta o incercare prost mascata de a trece din proprietatea Statului Roman in proprietatea corporatiilor straine peste 240 de regii autonome si peste 1.000 de intreprinderi cu capital de stat, printre care: Romsilva, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, CEC Bank, Salrom, Portul Constanta.

Nu intelegem care este motivul real al acestui demers inconstient al Guvernului dvs. care vulnerabilizeaza resursele critice ale Romaniei si pe toti cetatenii romani, din moment ce toate aceste entitati sunt extrem de profitabile, an de an. Chiar si orice eventual program de investitii poate fi finantat din sursele lor interne si nici macar finantari bancare nu sunt necesare la volumele de profit pe care aceste regii autonome le inregistreaza, repetam, an de an.

Nu ati explicat si refuzati sa explicati romanilor care este adevarul despre acest cadou criminal pe care, pe final de mandat, il faceti corporatiilor straine europene, lipsind Romania de ultimele sale resurse nationale. Ati dat Frantei resursa de apa, austriecilor padurile, petrolul si gazele romanesti, in timp ce Austria v-a administrat cea mai usturatoare rasplata: v-a inchis in nas usa Schengen cel putin pentru urmatorii 3 ani. Si daca usa Schengen v-ar fi fost inchisa doar dvs., domnului Iohannis si jalnicilor “pseudo-ministri” Aurescu si Bode, atunci nu ar fi fost nicio problema. Dar din cauza obedientei si slugarniciei penibile pe care o manifestati neconditionat in relatie cu Inalta Poarta numita Bruxelles, romanii sunt permanent umiliti, jigniti in fiinta lor nationala, in timp ce Romania este, cu deplina dvs. complicitate, jefuita fara incetare.

Si, daca acest ultim si final jaf asupra Romaniei sub pretextul absolut penibil al inrobitorului program PNRR (de fapt, spolierea mascata a ultimelor resurse ale Romaniei de asa-zisii prieteni europeni ai Romaniei, in frunte cu Austria, Olanda, Franta etc.), ati mai atentat cinic si la ultimele bunuri personale ale cetatenilor romani, promovand un proiect de lege (PL-x 144/2023) prin care orice cetatean roman poate fi executat silit de orice executor judecatoresc din aceasta struto-camila falimentara, la acest moment, numita UE, si, inclusiv, din Elvetia (desi Elvetia tocmai a respins, definitiv, prin referendum national, orice aderare la organizatia UE, deci nu intelegem de ce apare aici!), printr-o simpla comunicare pe email, semnata electronic. Cu alte cuvinte, daca un cetatean roman, chiar din motive obiective, impovarat de costul daramator al vietii in Romania, este in intarziere cu plata facturilor de gaze, electricitate, apa etc., isi va putea pierde, de pe o zi pe alta, casa in care locuieste si toate bunurile sale mobile si imobile (dobandite cu atata truda in zeci de ani) printr-un simplu email de executare, semnat doar electronic de o secretara sau un avocat. Desigur ca nu trebuie sa va mai aducem aminte ca beneficiarii acestor executari silite sunt firmele distribuitoare de utilitati apartinand integral tot “prietenilor” nostri europeni din Germania, Franta, Italia sau Olanda.

Intr-un mod cinic, in toate aparitiile publice afirmati ca va pasa de Romania si de romani, desi deciziile dvs. dovedesc contrariul.

Pentru a inlatura orice dubiu cu privire la buna dvs. credinta, va solicit, in numele tuturor romanilor care au semnat petitia „Spune NU jefuirii Romaniei!”, sa retrageti de urgenta cele doua initiative legislative ticaloase care sunt impotriva intereselor Romaniei si care reprezinta asaltul final atat asupra resurselor nationale, cat si asupra brumei de agoniseala personala a cetatenilor romani.

Corina Panzaru

Presedinte executiv

Partidul ARCA Natiunii Romane”

* Cititi aici proiectul de lege si expunerea de motive privind privatizarile

* Cititi aici proiectul de lege si expunerea de motive privind executarile silite

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani