Grid star
interviuri

IMPOZITAREA PROGRESIVA DESCURAJEAZA MUNCA – Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu: "Un sistem de impozitare progresiva este un sistem care descurajeaza pe cei care vor sa munceasca mai mult... Acest lucru il consider gresit, ma voi opune din toate puterile

Presedintele Partidului Alianta Liberalilor Democrati (ALDE) Calin Popescu Tariceanu (foto) are o pozitie categorica in ceea ce priveste impozitarea progresiva. In interviul acordat in exclusivitate pentru Lumea Banilor, Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat pozitia cu privire la sistemul impozitarii progresive a veniturilor romanilor, sustinand ca aceasta modalitate de taxare ii descurajeaza pe cei care vor sa munceasca mai mult: "Cu cat castigi mai mult, iti trantesc un impozit mai mare ca sa te usture si ca sa te descurajez".

In opinia liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Romania va mai avea nevoie de o perioada mai lunga de crestere economica, care sa se bazeze pe un sistem de impozitare mai lejer, precum cota unica.

Iata declaratiile presedintelui ALDE, senatorul Calin Popescu Tariceanu:

https://www.youtube.com/watch?v=4OtSqpUFJIs

"Un sistem de impozitare progresiva este un sistem care descurajeaza pe cei care vor sa munceasca mai mult. Vreau sa fiu bine inteles, pe cota unica de impozitare nu platim toti acelasi impozit. Daca ai, de exemplu, un venit de 1.000 lei si ai cota de impozitare 16% platesti 160 lei, dar daca ai venit venit de 10.000 lei, platesti impozit 1.600 lei, adica de 10 ori mai mult. Nu platim toti la fel, numai ca sunt foarte multi oameni care au un job, mai au inca jumatate de norma sau poate chiar un job cu norma intreaga si care au nevoie de bani si vor sa munceasca mai mult. Si ce facem? Cu cat castigi mai mult, iti trantesc un impozit mai mare ca sa te usture si ca sa te descurajez. Acest lucru il consider gresit, ma voi opune din toate puterile.

Eu cred ca Romania inca are nevoie de o lunga perioada de crestere economica, care sa se bazeze pe un sistem de impozitare un pic mai lejer. Deja munca este impozitata foarte mult. Cred ca trebuie pastrat acest sistem de impozitare care si-a aratat foarte multe avantaje si nu vad niciun inconvenient".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani