Grid star
interviuri

TEAMA DE FIREA – Senatorul Radu Preda devoaleaza planul Guvernului Orban de sabotare a Primariei Capitalei: “Guvernul PNL nu vede lucrurile decat intr-o nota foarte politica, nu s-a uitat catre Primaria Capitalei ca la o entitate care gestioneaza probleme

Primaria Capitalei a fost sabotata de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Totul cu scopul ca Gabriela Firea (foto) sa fie “faultata” electoral, astfel incat sa nu mai obtina un al doilea mandat. Acuzatia este lansata de senatorul PSD Radu Preda, liderul grupului PSD din Senatul Romaniei, intr-un interviu acordat Lumea Banilor.

Dupa ce v-am prezentat dezvaluirile lui Radu Preda despre situatia din PSD si motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban care ar putea fi sustinuta inclusiv de parlamentari PNL (click aici pentru a citi), in aceasta parte a interviului pe care o publicam mai jos liderul grupului PSD din Senat vorbeste despre lupta pentru Primaria Capitalei, in care principalii competitori sunt Gabriela Firea, Nicusor Dan, mai nou Calin Popescu Tariceanu si posibil Traian Basescu.

Radu Preda acuza ca Gabriela Firea si Primaria Capitalei au fost sabotate constant de Guvernul Orban, dand exemplu in acest sens doar cazul petrecut cu doar cateva zile in urma, cand conturile administratiei Bucurestilor au fost in pericol de a fi blocate din cauza afacerii Constanda. Concret, Preda observa pasivitatea Guvernului PNL care a refuzat sa acorde un ajutor financiar Primariei Capitalei, tocmai pentru a se evita blocarea conturilor (situatie in care nu s-a mai ajuns in cele din urma dupa adoptarea unui proiect de despagubiri pentru omul de afaceri Costica Constanda). Iar refuzul Guvernului Orban, arata Radu Preda, are motivatii strict politice, menite sa o compromita electoral pe Firea. Pe aceeasi linie se inscriu si actiunile Guvernului impotriva Primariei Capitalei in contextul masurilor luate pentru combaterea pandemiei de Covid.

Cat despre alegerile din 27 septembrie, Radu Preda sustine ca pe langa obtinerea unui nou mandat de primar general de catre Gabriela Firea, provocarea este castigarea unei majoritati PSD in Consiliul General, astfel incat proiecte vitale pentru Bucuresti sa nu mai fie blocate de PNL si USR, asa cum s-a intamplat in ultimii patru ani. In ceea ce priveste sansele Gabrielei Firea, senatorul Radu Preda este convins ca aceasta va castiga din nou Primaria Capitalei.

Iata a doua parte a interviului acordat de senatorul PSD Radu Preda pentru Lumea Banilor, in care acesta vorbeste despre lupta pentru Primaria Capitalei si sabotarea Gabrielei Firea de catre Guvernul Orban:

https://www.youtube.com/watch?v=cCKRy1XXXTo

Cum vedeti lupta pentru Primaria Capitalei? Va reusi Gabriela Firea sa ia inca un mandat?

Cred ca provocarea pentru Gabriela Firea nu este neaparat sa castige primaria. Din punctul meu de vedere, la cum arata scena politica a orasului, Gabriela Firea va castiga primaria. Cred ca provocarea va fi ca dupa 27 septembrie sa avem la Primaria Generala un Consiliu care sa lucreze cu primarul general. Avem exemplul acestor patru ani in care pe foarte multe proiecte ii putem declara ca fiind pierduti pentru bucuresteni. Pentru ca au fost blocate in Consiliu proiecte care pana la urma nu ar fi trebuit sa aiba culoare politica.

S-a intamplat recent cu afacerea Constanda, cand au lipsit cei de la USR si nu au putut sa adopte proiectul (n.r. - proiectul de despagubuiri, pentru a fi evitata blocarea conturilor Primariei Capitalei)

Afacerea Constanda este una veche, cu protagonisti pe care ii cunoaste toata lumea, oameni care au stat la masa la momentul respectiv in Primaria Capitalei si astazi stau la masa in Guvernul Romaniei. Un subiect de amploarea asta intr-o perioada dificila pentru toate autoritatile locale se putea rezolva mult mai simplu printr-o interventie de la nivel guvernamental. Guvernul PNL care nu vede lucrurile decat intr-o nota foarte politica, nicio secunda nu s-a uitat catre Primaria Capitalei ca la o entitate care gestioneaza problemele a patru milioane de romani.

Adica a fost folosit electoral acest moment de dificultate.

Da. Aduceti-va aminte, din iesirile publice ale primarului general, ce s-a intamplat in aceasta perioada de pandemie, cu fiecare chestiune pe care autoritatea locala Bucuresti a incercat sa o faca. Vorbim de testarea bucurestenilor: pai tu Guvern ai mintit birjareste spunand ca o sa faci testare in masa, si daca va uitati pe declaratiile lui Tataru trebuia sa fim testati de acum doua luni de zile, dar nu am fost testati nici macar la masa de pranz, nu la Covid. Nu ai facut ceea ce ai spus ca o sa faci, adica ai mintit grosolan, iar pe de alta parte pe cei care au vrut sa faca i-ai impiedicat. De ce? Pentru ca pana la urma in spatele chestiunii sunt niste calucle politice. De ce minciunile acelea rostogolite de la cel mai inalt nivel al guvernului - ca nu ar mai fi locuri la ATI in Bucuresti, ca-s spitalele pline, ca sunt ambulante care, vezi Doamne, lasa oamenii efectiv sa moara – demontate de jurnalisti la primul telefon? Niste minciuni atat de gogonate si atat de evidente, incat pana la urma te intrebi ce au avut in cap cand le-au spus.

* Cititi aici prima parte a interviului realizat cu senatorul PSD Radu Preda

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani