Grid star
antreprenoriat

INGHETAREA FONDURILOR – Acuzatii la adresa guvernarii de dreapta. Ce se intampla cu companiile romanesti

Deputatul PSD George Adrian Paladi acuza ca in ciuda unei traditii de peste un secol de prezenta a Romaniei la toate targurile internationale majore si in ciuda beneficiilor pe care le aduce o astfel de expunere si de promovare, guvernarea de dreapta a decis, in mod inexplicabil, sa inghete fondurile alocate acestor manifestari.


Acesta arata intr-un comunicat pe site-ul Camerei Deputatilor ca s-a ajuns la situatia incredibila in care companiile romanesti au lipsit de la targurile internationale pe intreg parcursul anului 2021, tocmai in contextul in care economia globala si-a repornit "motoarele”, si ar fi existat posibilitatea reluarii contactelor si parteneriatelor economice internationale.
Paladi mai acuza ca aceasta decizie nejustificata, venita fara consultarea exportatorilor si a companiilor din turism, este cu atat mai greu de inteles cu cat deficitul comercial al Romaniei a crescut, iar numarul turistilor straini care au ajuns in tara noastra in 2021 a scazut cu 90% fata de anul precedent.

Economia romaneasca

"Asadar, tocmai acum, in acest context dificil, Guvernul a considerat potrivit sa lase in bezna economia romaneasca pe scena internationala. Din fericire, Romania a scapat de un ministru de trista amintire, care s-a trezit intr-o functie de imensa responsabilitate, din care trebuia sa gestioneze Economia, Antreprenoriatul si Turismul, fara a avea nici calificarile, nici buna credinta necesare.
Din nefericire, anomaliile au continuat, iar in ciuda apelurilor organizatiilor patronale, Guvernul intarzie sa readuca Romania in prim-planul vietii economice internationale. Partidul Social Democrat a prezentat, in nenumarate randuri, seturi de masuri concrete inclusiv pentru stimularea exporturilor si pentru redresarea turismului, atat de grav afectat de pandemia de Covid-19. Insa nici prin cap nu ne-ar fi trecut ca vom fi nevoiti sa tragem un semnal de alarma asupra unui lucru atat de evident: Romania si companiile romanesti trebuie sa revina urgent la targurile internationale, iar Guvernul este obligat sa ia de indata masurile administrative si financiare in acest sens”
, declara Paladi.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani