Grid star
camere de comert

INTALNIRE DE AFACERI ROMANIA-SUA - CCIR sustine implementarea tehnologiilor inovative americane in Romania

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a avut joi, 17 februarie 2022, o intrevedere cu o delegatie de oameni de afaceri din Statele Unite ale Americii condusa de Brock Pierce, un important antreprenor american, din domeniul tehnologiei si investitiilor digitale.
 

Discutiile cu partea americana au evidentiat oportunitatea atragerii de investitii straine directe in Romania, mai ales in domeniul energiei si infrastructurii informationale, cu accent pe tehnologia 5G.

Atragerea de investitii straine

"In contextul economic actual, Romania are nevoie urgenta sa atraga cat mai multe investitii straine. Astfel, intalnirea de azi, cu antreprenorii americani care si-au exprimat dorinta in mod direct de a investi in tara noastra, este una deosebit de importanta pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Pentru CCIR si, implicit, pentru oamenii de afaceri romani digitalizarea ramane o prioritate, iar faptul ca din discutia de astazi a reiesit ca investitiile americane tintesc acest domeniu, nu face altceva decat sa ne bucure si sa ne ofere increderea ca aceste proiecte vor fi implementate cat mai curand. 
In SUA exista cea mai mare densitate de multinationale, care ofera investitorilor un potential urias de a patrunde si pe alte piete, America fiind un hub pentru multe directii economice. Misiunea CCIR este de a sprijini internationalizarea business-ului romanesc si de a ajunge astfel si in etapa de export de servicii”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

CCIR, organizatie reprezentativa pentru mediul de afaceri

"Intalnirea cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, prima din seria de intalniri cu autoritatile romane, este un reper pentru noi, avand in vedere ca sunteti o  organizatie reprezentativa pentru mediul de afaceri romanesc, cu excelente relatii cu organizatiile camerale din SUA. Mediul de afaceri din Romania trebuie sa beneficieze de absolut toate tehnologiile inovative pe care le promovam pentru a se putea dezvolta cat mai bine si, totodata, pentru a putea incheia relatii de afaceri cu partenerii care deja beneficiaza de acestea. Dupa intalnirea de azi, una deosebit de informativa pentru noi, putem spune ca avem o imagine bine definita a mediului de afaceri din Romania si putem, astfel, sa ne facem un plan concret asupra pasilor de implementare a tehnologiilor din portofoliul nostru”, a declarat Brock Pierce.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani