Grid star
camere de comert

INTALNIRE LA NIVEL INALT - Vizita ambasadorului Braziliei in Romania la CCIR

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihai Daraban a primit miercuri, 31 martie 2021, vizita E.S. Maria Laura da Rocha, ambasadorul Braziliei in Romania. Intrevederea a avut ca obiectiv principal identificarea modalitatilor optime de consolidare a relatiilor economice bilaterale.

Din perspectiva intaririi relatiilor economice dintre cele doua state, presedintele CCIR Mihai Daraban a subliniat faptul ca „pe canalul navigabil Dunare – Marea Neagra, marfurile pot fi transportate in Europa Centrala si de Est, catre tari precum Slovacia, Serbia, Ungaria, Austria sau chiar si in Germania. Noi incurajam antreprenorii romani sa faca afaceri in afara Uniunii Europene, cu precadere in tarile din forumul international G20, unde Brazilia este unul dintre cei mai importanti membri”.

Consolidarea relatiilor comerciale

Ambasadorul Braziliei a facut referire la importanta  consolidarii relatiilor economice si comerciale bilaterale prin organizarea, in toamna anului 2021, in perioada septembrie – octombrie, a comisiei economice mixte bilaterale si a unui forum de afaceri, in format online.

Presedintele CCIR a completat initiativa ambasadorului Braziliei subliniind relevanta organizarii unui forum de afaceri cu prezenta fizica: „in contextul in care situatia epidemiologica nu va permite acest lucru, ne vom rezuma la organizarea forumului online. Insa indiferent pentru ce varianta vom opta, este foarte important sa stabilim domeniile prioritare si sa ne axam pe companii medii si mari, care sa isi permita sa faca afaceri in strainatate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani