Grid star
litigii

INTERDICTIE PENTRU SEFII DIN SPITALELE DE STAT – Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat

Directorii si sefii de sectii din spitalele de stat nu au voie sa fie in acelasi timp si administratori de firme, a hotarat Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) – luni, 26 iunie 2023.

Astfel, ICCJ a admis recursul in interesul legii declarat de catre Colegiul de conducere al instantei supreme.

 

Iata minuta deciziei 14/2023 pronuntate in dosarul nr. 1305/1/2023:

 

"Admite recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 178 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv art. 180 alin. (1) lit. b) din acelasi act normativ, forma in vigoare pana la data de 31 august 2015 – data republicarii legii –, functia de manager de spital public persoana fizica / sef de sectie din spital public este incompatibila cu cea de administrator al unei societati dintre cele prevazute de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Amintim ca la 8 mai 2023, colegiul de conducere al ICCJ a sesizat completul pentru solutionarea recursului in interesul legii din cadrul aceleiasi instante in vederea interpretarii si aplicarii art. 178 alin. (1) lit. c din Legea nr. 951/2006 privind reforma in domeniul sanatatii (respectiv art. 180 alin. (1) lit. b din acelasi act normativ, forma in vigoare pana la 31 august 2015, data republicarii legii).

In esenta, practica neunitara a luat nastere din cauza ca unele instante pun semnul egalitatii intre notiunea de "manager” si cea de „administrator”, in timp ce altele le considera chestiuni distincte.

* Cititi aici intregul recurs in interesul legii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani