Grid star
eveniment

INTRAREA LA TARGUL DE CRACIUN DIN BUCURESTI, CU PLATA – Primaria condusa de Nicusor Dan a decis: 5 sau 7 lei ca sa-l vedeti pe Mos Craciun. Nevaccinatii, tinuti la poarta

Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan anunta ca intrarea la targul de Craciun organizat in Piata Universitatii va fi cu plata. Pretul biletului care asigura o intrare/zi la targ este de 5 lei la achizitionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din locatie.

Astfel, bucurestenii care doresc sa-l intalneasca pe Mos Craciun, sa bea o cana de vin fiert si sa cumpere suveniruri, trebuie sa plateasca accesul. O premiera pentru Bucuresti, pentru ca in anii trecuti accesul a fost gratuit. In plus, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala nu au acces la targ.

Iata anuntul Primariei Capitalei:

"In perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piata Universitatii, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CREART – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, va deschide targul simbol al Capitalei - Bucharest Christmas Market, eveniment care isi propune sa readuca spiritul sarbatorilor de iarna in inima orasului.
Craciunul aduce in fiecare an bucurie crestinilor de pretutindeni, simbolizand lumina, speranta si iubire. Pastram traditiile, valorile si magia, avand grija unii de altii - acesta este adevaratul spirit al sarbatorilor si mesajul acestei editii.
De pe 26 noiembrie, la targul de Craciun, vizitatorii vor gasi zilnic inspiratie pentru cumparaturi de sezon si cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopotei, coronite, decoratiuni si ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prajiturile, placintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casa, bauturile sau gustarile calde.
La cea de-a XIV-a editie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alaturi de cei dragi in aer liber, intr-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat in Piata Universitatii are o inaltime de 15 metri, este reutilizabil, durabil si ecologic, creat din lemn si impodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzica ambientala si momente speciale dedicate sarbatorii Craciunului.
Evenimentul ii va purta pe cei mici printr-un taram de poveste, unde vor putea face plimbari in carusel si se vor intalni cu Mos Craciun si elfii sai, care vor sosi negresit in targ, pe 17 decembrie, sa le asculte dorintele.
Anul acesta, evenimentul se va desfasura in conditii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranta vizitatorilor, a expozantilor si a personalului ramane primordiala.
Astfel, pentru o gestionare adecvata a numarului de vizitatori, esentiala din motive de sanatate si siguranta accesul in targ se va face pe baza de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizarii evenimentului.
Pretul biletului care asigura o intrare/zi la targ este de 5 lei la achizitionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locatie. Copiii cu varsta pana in 12 ani beneficiaza de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile incepand cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, functioneaza pe toata durata de desfasurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Informatii de acces

Conform legislatiei in vigoare, accesul participantilor se realizeaza in limita a 30% din capacitatea spatiului de desfasurare a evenimentului si este permis doar persoanelor vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2, in baza prezentarii Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptati de la prezentarea acestor documente copiii cu varsta mai mica sau egala cu 12 ani, insotiti de o persoana majora care se afla in una dintre situatiile prevazute mai sus.
Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (in format electronic sau tiparit), iar persoanele provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinarii sau vindecarii prin intermediul unui document (in format electronic sau tiparit) emis de respectivul stat.
Organizatorii au obligatia de a scana codul QR fara a retine niciun fel de date sau informatii din certificatul verificat. Purtarea mastii de protectie este obligatorie (exceptie: copiii cu varsta mai mica de 5 ani). La intrare, toti participantii vor trece printr-un triaj observational/termoscanare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani