Grid star
business capital

INVESTITIA DE 1 MILIARD DE EURO A PRIMIT APROBARE – Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat PUZ-ul pentru construirea unui proiect unic in Romania. Vedeti detaliile uluitoare (Foto)

Investitia imobiliara de un miliard de euro din Cluj-Napoca a intrat in linie dreapta. Miercuri, 16 iunie 2021, Consiliul Local din Cluj-Napoca a aprobat planul urbanistic zonal (PUZ-ul) pentru Transilvania Smart City, mini-orasul ce va fi construit pe dealul Borzas din oras (pe strada Mos Ion Roata), pe o suprafata de 350.000 de metri patrati. Au fost exprimate 21 de voturi „pentru” si 2 abtineri.

PARADIS IMOBILIAR IN ORASUL LUI BOC – Ireal: in Cluj se ridica primul cartier smart din Europa Centrala si de Est. 10.000 de apartamente, livrari cu drona, telegondola pana la aeroport si heliport. Se pot lua credite direct de la dezvoltator. Atentie: aparatamentele se dau ca painea calda. Asa arata celebrul cartier unic in Europa. Iata imagini in exclusivitate (Foto si Video)

Dezvoltarea imobiliara de mare anvergura are proiectate 10.000 de apartamente, un mall de 100.000 mp, mai multe hoteluri si restaurante, un parc de 2 hectare, o cresa, o gradinita, o scoala etc., dar si un heliport. Transportul spre aeroport si spre mini-oras se va face cu telegondola, iar livrarile in interiorul cartierului vor fi efectuate cu drone. De asemenea, zona va beneficia de incarcare a masinilor electrice.

Cel mai mare proiect imobiliar din Europa de Sud-Est implementeaza cele mai noi tehnologii in vederea asigurarii unui consum redus de energie si se bazeaza pe utilizarea energiei verzi. Termenul de finalizare estimat de proprietari este de maximum 5 ani, prima etapa fiind prevazuta a fi gata in cel mult 2 ani. Strazile vor fi gata si echipate edilitar pana in 1 septembrie 2022. Apartamentele au fost puse in vanzare, primul bloc de fiind deja vandut in totalitate in mai putin de doua luni.

Proprietarii Transilvania Smart City sunt 90% SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare, constructorul proiectului care detine si 1% din acesta. Finantarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finantari externe, mai multe fonduri mari de investitii de afara fiind implicate.

Actionarii lui Realtopfarma SA sunt Adrian Alexandrov (logodnicul Elenei Udrea), cu 50%, cealalta jumatate din pachetul de actiuni fiind detinuta de sotii Mariana si Gheorghe Petrovan din Sighetu Marmatiei.

sursa foto: AB + Partners

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani