Grid star
eveniment

IOHANNIS ANUNTA VREMURI GRELE PENTRU NEVACCINATI – Presedintele a spus ce se va intampla: "Vor avea o sumedenie de restrictii”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, 20 octombrie 2021, dupa sedinta cu premierul interimar Florin Citu si mai mult oficiali din domeniul sanatatii, ca de luni vom avea noi restrictii, iar elevii intra in vacanta.

Seful statului i-a anuntat pe romanii nevaccinati ce-i asteapta:

"In timpul zilei, la majoritatea activitatilor accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinati, din pacate, vor avea o sumedenie de restrictii”

Iata declaratia lui Klaus Iohannis:

"S-a incheiat o sedinta pe care am convocat-o de ieri deja, o sedinta la care au participat premierul, ministrii cu atributii in domeniul combaterii pandemiei, experti.
Am discutat despre vaccinare, despre scoli si despre restrictii. Si vreau sa fiu foarte clar din capul locului: daca vrem sa se opreasca pandemia, singura, repet, singura solutie este vaccinarea. Vaccinarea opreste pandemia. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este asa. Haideti sa vedem ce se intampla in lume.
In vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, 70% – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. In partea noastra a Europei, unde lumea este reticenta, din varii motive reticenta la vaccinare, suntem in plin val pandemic. Iar la noi, in Romania, s-a declansat o adevarata catastrofa, cu sute si sute de decese in fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infecteaza zilnic.
Deci, dragi romani, daca vreti sa terminam cu aceasta pandemie, vaccinati-va! Daca vreti sa nu ajungeti la spital si sa nu ajungeti la terapie intensiva, vaccinati-va! Nu-i credeti pe cei care va mint cum ca ar fi periculos, ca s-ar intampla nu stiu ce. Singurul lucru care se intampla daca va vaccinati este ca scapati de boala si scapati cert de forme grave de boala, iar noi, ca societate, scapam odata de aceasta pandemie.

"Este nevoie de restrictii"

Pana atunci, pana cand va convingeti sa va vaccinati, din pacate este nevoie de restrictii prin care putem sa avem grija de cei mai vulnerabili.
Dar pana ajung la restrictii, dati-mi voie sa spun cateva cuvinte despre scoli. Este evident ca scolile sunt puternic afectate si prin elevii care sunt infectati, dar si prin personal – profesorii, invatatorii care se imbolnavesc.
In mod normal, incepand de luni, deci de saptamana viitoare, de luni, ar fi vacanta pentru cei mici. S-a decis azi ca aceasta vacanta sa fie valabila nu numai pentru ciclul primar, ci si pentru gimnaziu si liceu pentru doua saptamani. Deci incepand de luni este vacanta scolara.

Masca, obligatorie

Cand vorbim despre protectia individuala nu intamplator am venit cu masca. Incepand de luni masca redevine obligatorie peste tot: si in interior, si in exterior, si la scoala - unde se mai tine -, si in targuri, si la cinematograf. Si daca va plimbati pe strada este obligatoriu sa aveti masca. Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii, care vor intra in vigoare de luni.
Guvernul va hotari, in cel mai scurt timp, cel tarziu vineri, foarte concret ce restrictii intra in vigoare, asta dupa ce Comitetul National si expertii in materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme si le vor transpune, sigur, si in limbaj juridic.

Vreau sa dau doar cateva exemple care nu sunt exhaustive, de exemplu va fi restrictionata circulatia noaptea, exceptie facand cei vaccinati si cei care sigur cu legitimatie de serviciu au o treaba legitima de rezolvat.
In timpul zilei, la majoritatea activitatilor accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinati, din pacate, vor avea o sumedenie de restrictii. Aceste lucruri, sigur, se vor imbunatati pe masura ce lumea intelege sa se vaccineze si vom scapa de aceasta pandemie.

Pana atunci va doresc tuturor multa sanatate!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani