Grid star
eveniment

IOHANNIS L-A FAULTAT PE CITU - "Manevra” presedintelui, facuta in direct

Lupta pentru popularitate intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu? Asa pare, avand in vedere ce s-a intamplat joi, 13 mai 2021, in ceea ce priveste masurile de relaxare.

Premierul Citu a avut un PR foarte bun in ultimul timp dupa ce a inceput sa anunte ca se opune lockdown-ului atat de mult dorit de unii „specialisti”, dupa ce a anuntat ca nu vrea sa „omoare” economia prin masuri extrem de restrictive, si ca aceasta trebuie sa functioneze. Lucru care l-a facut un pic mai popular printre romani.
Florin Citu a fost varful de lance al masurilor de relaxare, anuntand ca de la 1 iunie romanii vor fi un pic mai „liberi”, declaratiile fiind facute chiar si in zilele in Klaus Iohannis era dat „disparut”.

Ei, bine, Klaus Iohannis a revenit din „amorteala” si i-a luat fata premierului

Concret, joi, 13 mai 2021, Citu declara ca nu se va renunta la masca mai devreme de 1 iunie. La scurt timp, a fost anuntata o intalnire la Cotroceni prezidata de Iohannis cu privire la masurile de relaxare.
Nu dupa mult timp, televiziunile titrau ca la ora 18.00 presedintele va anunta noile masuri de relaxare. Iar putin dupa ora 18.00, Iohannis a dat vestea cea „mare” in direct: din 15 mai se renunta la masca la exterior (click aici pentru a citi).

Ce sa se fi intamplat in intervalul dintre declaratia lui Citu si anuntul lui Iohannis? Cert este ca premierul a fost faultat chiar in careu, insa in lupta pentru popularitate nu exista arbitru. Iar cartonasul rosu il ia cel mai nepopular.

Iata intrebarea adresata premierului si raspunsul cu privire la renuntarea la masca:

Reporter:

„Buna ziua, domnule premier! Media nationala de infectare a scazut sub 1. Cand vom putea scapa de masca, in aer liber?”

Florin Citu:

“Nu inainte de 1 iunie”.

Iata anuntul facut cateva ore mai tarziu de Klaus Iohannis:

“Din 15 mai se elimina portul mastii in exterior, cu cateva exceptii, desigur. Raman exceptiile din exterior unde trebuie sa purtam in continuare masca, cum ar fi pietele, targurile sau statiile de transport public, fiindca in mijloacele de transport public masca va ramane obligatorie, cum va ramane masca obligatorie in spatiile din interior. Deci, prima masura, in aer liber se renunta la aceasta masca”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani