Grid star
eveniment

PRETUL GAZELOR: 5.000 EURO PANA LA SFARSITUL ANULUI – Vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei transmite "salutari calduroase” Uniunii Europene. Situatia Romaniei

Pretul la gaze va ajunge la 5.000 de euro per mia de metri cubi pana la sfarsitul anului, anunta vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei si fost presedinte al tarii, Dmitri Medvedev (foto dreapta, langa Vladimir Putin.)

Potrivit acestuia, din cauza faptului ca pretul gazelor a crescut, ajungand la 3.500 de euro per mia de metri cubi, "sunt nevoit sa revizuiesc in sus costul asteptat, care va ajunge la 5.000 de euro pana la sfarsitul lui 2022”, a scris Medvedev pe canalul sau Telegram, potrivit tass. Acesta si-a incheiat postarea cu un mesaj adresat sefilor de stat si de guvern din tarile Uniunii Europene:
"Salutari calduroase”.

Stocurile Romaniei

Din fericire, daca tinem cont de declaratiile recente ale premierului Nicolae Ciuca, situtia in Romania este buna. Potrivit sefului Executivului, in acest moment in depozite s-a ajuns la un procent de 70% de inmagazinare a gazelor. Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunta si el ca inmagazinarea in depozite pentru iarna a depasit cu mult graficul asumat.

"Putem in felul acesta sa transmitem un mesaj cat se poate de clar ca, pentru cetatenii tarii noastre, pentru economia romaneasca, avem cantitatile de gaz necesare sa putem sa trecem iarna dintre anii 2022 – 2023”, a declarat Ciuca.

Asigurarile ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, la randul sau, ca inmagazinarea in depozite pentru iarna a depasit cu mult graficul graficul asumat. Potrivit acestuia, la 1 septembrie ar fi trebuit sa avem 57% din capacitatea de depozitare totala, insa suntem deja la 70%. Popescu estimeaza ca in cursul lunii septembrie "vom ajunge la acei 80% minim si continuam sa inmagazinam”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani