Grid star
eveniment

JOACA IOHANNIS LA CACEALMA? – Doua scenarii dupa desemnarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a produs luni, 11 octombrie 2021, o surpriza de proportii: dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, liderul USR Dacian Ciolos (foto) a fost propus pentru functia de prim-ministru.

Anuntul lui Iohannis a produs un soc real, comentariile mergand pe doua directii. Una dintre ele este aceea ca presedintele a cedat deliberat puterea, oferind functia de prim-ministru unui partid de doar 15%, pentru a putea salva PNL dupa guvernarea dezastruoasa si pentru a-i submina pe Dacian Ciolos si USR in vederea alegerilor locale, europarlamentare, parlamentare si prezidentiale din 2024. In acest caz ar fi insa nevoie ca PNL sa voteze instalarea lui Dacian Ciolos ca premier, dar sa refuze sa participe la guvernare, USR urmand fie sa guverneze minoritar, fie sa obtina sprijinul PSD (totusi, social-democratii au anuntat ca nu vor vota un Guvern Ciolos).

Cel de-al doilea scenariu prevede ca Iohannis a facut aceasta mutare stiind ca Dacian Ciolos nu va fi votat in Parlament nici de PNL, nici de PSD, astfel ca il va scoate din joc defintiv. Odata intamplat acest lucru, Iohannis ar urma sa vina cu o noua propunere, din randul PNL, care sa fie votata inclusiv de PSD, sub justificarea ca trebuie instalat cat mai urgent un nou premier, situatia grava a tarii din punct de vedere economic si sanitar nemaisuportand vreo tergiversare.

Iata anuntul presedintelui Klaus Iohannis:

“Buna seara! Am avut astazi consultari cu formatiunile parlamentare, dupa ce Guvernul a fost demis prin motiune de cenzura. In toate discutiile am reiterat importanta unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guverneaza.

Este extrem de important sa se gestioneze bine situatia pandemica. Este foarte important sa se gestioneze cresterea preturilor la energie si sa se ia masuri pentru ca celelalte preturi sa nu creasca la un nivel insuportabil pentru populatie. Este foarte important sa beneficiem de sumele mari de care poate sa dispuna Romania prin Planul National de Redresare si Rezilienta si sa nu dam cu piciorul la aceasta oportunitate.

De asemenea, am reiterat importanta pregatirilor pentru perioada de iarna si am subliniat ca acestea sunt chestiunile cu adevarat importante pentru romani si nu certurile politice intre diferiti actori.

Formatiunile politice au venit cu diferite abordari, cu diferite propuneri, asa cum reprezentantii acestor formatiuni le-au prezentat si opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am retinut una, pe care o voi si pune in practica, si anume am decis sa desemnez pentru pozitia de candidat la functia de Prim-ministru pe domnul Dacian Ciolos.

Va multumesc!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani