Grid star
criptomonede

JP MORGAN LANSEAZA UN NOU SERVICIU CRIPTO PENTRU MULTIMILIONARI – Gigantul bancar ofera clientilor de top acces la tranzactii cu cinci criptomonede

JP Morgan a devenit prima banca importanta din SUA care ofera tuturor clientilor carora le ofera servicii de administrare a averii acces la Bitcoin si alte investitii in criptomonede, scrie forbes.com. Noua politica se aplica tuturor clientilor gigantului bancar, inclusiv clientilor care utilizeaza aplicatia de tranzactionare Chase si beneficiarilor serviciului JPMorgan Advisors.

Consilierii din divizia de gestionare a averii de la JPMorgan, care administreaza nu mai putin de 630 miliarde de dolari ai clientilor de top din intreaga lume, pot accepta acum comenzi pentru cumpararea si vanzarea a cinci produse cripto, respectiv Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust, Ethereum Classic si Bitcoin Osprey Funds. Schimbarea politicii a intrat in vigoare pe 19 iulie, potrivit unei note interne obtinute de Business Insider.

Suntem incantati sa fim incorporati in platforma de gestionare a averii a JPMorgan. OBTC ofera in continuare cel mai mic pret tranzactionat in fondul bitcoin din SUA si credem ca clientii JPMorgan vor vedea valoarea produsului”, a declarat Greg King, fondator si CEO al Osprey Funds (OBTC) pentru Forbes.

Consilierilor nu li se permite sa recomande produse criptografice clientilor, iar acestia trebuie sa solicite tranzactii criptografice pentru a beneficia de noile servicii lansate de gigantul bancar.

Anterior, JPM le permitea clientilor sa investeasca intr-un fond bitcoin gestionat activ, firma criptografica NYDIG furnizand servicii de custodie.

Reprezentantii JP Morgan spun ca multi dintre clientii de top ai bancii vor sa investeasca in monede digitale

Accesul extins la produsele criptografice pentru clientii JPMorgan vine pe masura ce interesul retailului pe piata criptografica este in crestere, mai ales dupa ce Bitcoin a atins pretul sau maxim de 65.654 dolari pe 14 aprilie 2021.

De atunci, piata a trecut prin cateva criza majore, iar Bitcoin s-a stabilizat in jurul valorii de 30.000 de dolari. La momentul redactarii acestui articol Bitcoin se tranzactioneaza la 32.345 dolari. Cu toate acestea, cererea investitorilor privati de a castiga expunerea la clasa de active volatile criptografice, ca depozit de valoare sau diversificator de portofoliu, ramane puternica. Mary Callahan Erdoes, sefa de gestionare a activelor si a averii JPMorgan, a declarat pentru Bloomberg in iulie ca multi dintre clientii de top ai bancii vor sa investeasca in monede digitale.

Sondaj Gallup: Numarul investitorilor americani in Bitcoin s-a triplat in ultimii trei ani

Studiul realizat de firma globala de analize si consiliere Gallup a dezvaluit ca numarul investitorilor americani care detin BTC a crescut de la 2% in 2018, la 6% incepand din iunie 2021, scrie cointelegraph.com. Cercetarea defineste „investitorii” ca adulti cu 10.000 dolari sau cu mai multe investiti in actiuni, obligatiuni sau fonduri mutuale.

De asemenea, Gallup a raportat ca proprietatea Bitcoin in randul investitorilor chestionati cu varsta sub 50 de ani s-a triplat in ultimii trei ani la 13% de la 3% in 2018. Sondajul a aratat ca 84% dintre investitorii chestionati au raportat ca au investit in fonduri cu indici bursieri sau fonduri mutuale, in timp ce 67% au declarat ca detin actiuni individuale, iar 50% au obligatiuni.

La 6%, investitia in Bitcoin este mai asemanatoare cu cea in aur, pe care 11% dintre investitori afirma ca il detin”.- Gallup

Rezultatele sondajului provin din sondajul Gallup Investor Optimism Index realizat in perioada 22-29 iunie 2021, in randul a 1.037 investitori din America cu varsta de 18 ani si peste. Esantionul pentru studiu a fost ponderat pentru a fi reprezentativ din punct de vedere demografic al populatiei adulte din SUA, cu o marja maxima de eroare de esantionare de ± 5%.

Alte descoperiri arata ca perceptia riscului asociata cu Bitcoin a scazut pe parcursul a trei ani. Aproape toti investitorii chestionati au perceput ca BTC este o investitie riscanta, cu toate acestea, procentul care a numit investitia in Bitcoin „foarte riscanta” a scazut de la 75% la 60%. Circa 30% dintre respondenti considera ca este „oarecum riscant”, in timp ce doar 5% considera ca nu prezinta riscuri.

Gallup a concluzionat ca investitiile mari in Bitcoin de catre companii bine-cunoscute precum Tesla, Square si Morgan Stanley ar putea sa-i ofere mai multa credibilitate.

Un sondaj similar care a sondat investitorii institutionali in mai si iunie a aratat ca mai mult de 80% dintre directorii de fonduri speculative si administratorii de avere chestionati care detin deja active criptografice intentioneaza sa isi mareasca participatiile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani