Grid star
criptomonede

DONATII CRIPTO PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN SUA – Primarul din Miami, republicanul Francis Suarez, accepta Bitcoin pentru campania sa electorala

Primarul orasului Miami, Francis Suarez (foto), va accepta donatii in Bitcoin pentru campania sa electorala la alegerile prezidentiale din SUA de anul viitor. Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, Suarez este primul politician american care si-a primit salariul in Bitcoin, dar si un sustinator activ al sectorului cripto. Decizia sa face parte dintr-un "proces de dezvoltare a tehnologiilor care vor crea oportunitati de democratizare pentru crearea bunastarii, a bogatiei (n.r. cetatenilor americani)”, a spus edilul intr-un interviu acordat CoinDesk.

Gilda Popa

Francis Suarez si-a anuntat candidatura la presedintie in iunie 2023, intrand intr-o cursa aglomerata pentru nominalizarea candidatului pentru Casa Alba de catre Partidul Republican. Lista republicanilor numara 12 prezidentiabili, intre care fostul presedinte Donald Trump si guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. Asa cum a aratat Lumea Banilor intr-o analiza publicata recent, prezidentiabilii republicani mizeaza puternic pe discursul pro-cripto, care va deveni, cel mai probabil, una dintre temele forte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale de anul viitor.

"Oficial, campania mea accepta (n.r. donatii in Bitcoin). Suntem in plin proces de dezvoltare a tehnologiilor care vor crea oportunitati de democratizare pentru crearea bogatiei si care nu sunt manipulate de motive ascunse ale unei persoane, cum ar fi scopuri politice si asa mai departe”, a declarat el pentru CoinDesk TV.

Astfel, sustinatorii primarului din Miami pot dona doar 0,00034 bitcoin, sau echivalentul a 1 dolar, la FrancisSuarez.com, a spus el.

Suarez a criticat Administratia Biden pentru politicile sale privind sectorul cripto

Suarez a criticat, de asemenea, modul in care administratia Biden gestioneaza sectorul cripto.

"Cea mai mare greseala pe care a facut-o aceasta administratie este ca nu intelege industria cripto, asa ca a trecut la un mecanism reglementat de aplicare, in loc sa stabileasca regulile de baza. Trebuie sa poti clasifica anumite produse digitale, trebuie sa poti avea anumite linii directoare si reguli clare in ceea ce priveste custodia activelor”, a declarat Suarez.

Suarez a mai adaugat ca, daca va ajunge la Casa Alba, va interzice o moneda digitala a bancii centrale (CBDC), in speta dolarul digital.

Nimeni nu vrea ca guvernul federal sa stie unde va tineti banii si cati bani aveti... Nu cred ca exista ceva deosebit de inovator in asta”, a spus el.

Decizia de a accepta plati in Bitcoin pentru donatii nu ar trebui sa fie o surpriza, avand in vedere ca primarul din Miami a fost mult timp un sustinator al activelor digitale. El a promis ca va face din Miami un hub Bitcoin si a primit, de asemena, salariul in bitcoin.

Suarez a experimentat deja lansarea de criptoactive in mai multe domenii, inclusiv prin crearea MiamiCoin (MIA) in 2021, token pe care planuia sa il foloseasca pentru pentru a plati un stimulent Bitcoin recurent cetatenilor din Miami, similar cu un dividend platit actionarilor unei companii.

Valoarea MiamiCoin a scazut, totusi, cu aproximativ 95% de la lansare. Dar Suarez ramane foarte implicat in industrie si a sustinut ca tara are nevoie de un presedinte care sa inteleaga tehnologiile din jurul industriei cripto si inteligenta artificiala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani