Grid star
criptomonede

MASTERCARD SI BINANCE SISTEAZA PROGRAMELE DE CARDURI CRIPTO DIN AMERICA LATINA – Ce motive invoca cele doua companii pentru incheierea parteneriatului

Mastercard si bursa cripto Binance vor inchide, incepand cu 22 septembrie, cele patru programe de carduri cripto in Argentina, Brazilia, Columbia si Bahrain, a declarat un purtator de cuvant al Mastercard pentru Reuters.

Reprezentantul gigantului de plati nu a precizat motivele pentru care s-a ajuns la aceasta decizie. Pe de alta parte, platforma de exchange cripto a anuntat, la randul sau, pe reteaua de socializare X, ca Binance Card „nu va mai fi disponibil pentru utilizatorii din America Latina si Orientul Mijlociu”.

Gilda Popa

Decizia celor doua companii a luat prin surprindere comunitatea cripto, in conditiile in care atat Binance, cat si Mastercard, mizeaza pe o strategie de extindere a serviciilor cripto, atat din punct de vedere teritorial, cat si al diversificarii acestora.

Cardurile Binance permit utilizatorilor sa efectueze plati in monede traditionale, finantate direct din detinerile lor de criptomonede. Bursa cripto nu a raspuns imediat la o solicitare din partea Reuters de a comenta aceasta decizie. Insa pe contul Binance de pe X, reteaua de socializare cunoscuta anterior ca Twitter, a fost comunicata joi, 24 august, informatia ca Binance Card „nu va mai fi disponibil pentru utilizatorii din America Latina si Orientul Mijlociu”.

Clientii din America Latina pot face plati prin Binance Pay

Pe de alta parte, bursa cripto a mentionat, pe blogul Binance, ca sistarea cardurilor cripto in tarile sus-mentionate din America Latina va afecta doar mai putin de 1% dintre utilizatorii din regiune.

Numarul redus de detinatori de carduri indica o posibila adoptare scazuta, care ar fi putut determina oprirea serviciilor, comenteaza CoinEdition. Cu toate acestea, nu a fost dat niciun motiv oficial pentru retragerile serviciilor din aceste regiuni.

Bursa cripto a precizat ca, in continuare, clientii afectati de retragerea serviciului pot face in continuare plati folosind Binance Pay – o alta optiune de plata dezvoltata de Binance. In plus, a mentionat ca rambursarile si litigiile pot fi in continuare procesate pana la 20 decembrie 2023.

Binance se confrunta cu provocari legate de reglementare in SUA

Publicatiile de specialitate comenteaza ca sistarea parteneriatului dintre cele doua companii poate fi pus pe seama problemelor cu care se confrunta Binance in prezent in SUA si in mai multe tari UE. Aceasta in conditiile in care site-ul web al Mastercard listeaza, de asemenea, parteneriate cu mai multe alte platforme cripto, inclusiv Gemini. De asemenea, seful diviziei cripto si blockchain al Mastercard, Raj Dhamodharan, a declarat pentru Reuters in aprilie 2023 ca firma cauta mai multe parteneriate cripto. Decizia nu va afecta niciunul dintre celelalte programe de carduri cripto ale Mastercard, a spus purtatorul de cuvant al gigantului de plati.

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, Binance.US, Binance si Zhao s-au confruntat cu mai multe obstacole din partea autoritatilor de reglementare din SUA si din Europe. Bursele cripto care opereaza in SUA, in acest caz punctual Binance si Zhao, au devenit o tinta a autoritatilor de reglementare din SUA in ultimele luni. Pe 27 martie, Comisia de tranzactionare a marfurilor futures din SUA a intentat un proces impotriva lui Binance si a CEO-ului companiei pentru presupuse incalcari ale legislatiei. Pe 5 iunie, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a intentat, de asemenea, un proces impotriva bursei cripto. Autoritatea de reglementare acuza Binance ca si-a umflat artificial volumele de tranzactionare, a deturnat fondurile clientilor americani si a indus in eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pietei.

Autoritatea americana de reglementare a pietei bursiere, SEC, a anunțat in 18 iunie 2023, intr-un comunicat, ca a incheiat un acord cu Binance pentru a se asigura ca fondurile clientilor americani ai bursei cripto raman in SUA. Masura va fi valabila pe durata procesului intentat de autoritatea de reglementare impotriva platformei cripto. Acordul vine ca o formula de „compromis” intre cele doua parti, dupa ce instanta federala a respins pe 14 iunie, solicitarea SEC de a ingheta toate activele Binance.US.

Solicitare de licente

Binance se confrunta cu provovari si in mai multe state UE. Astfel, bursa cripto a incercat fara succes in iulie sa obtina licentiere din Germania, iar anterior a iesit si de pe piata olandeza, dupa ce nu a reusit sa obtina o licenta de furnizor de servicii de active virtuale de la autoritatile de reglementare din tara. De asemenea, bursa cripto este la un pas de a-si inceta serviciile in Regatul Unit si Cipru.

Gigantul Mastercard a anuntat in februarie 2023 ca a incheiat un parteneriat cu Immersve pentru a permite platile cu criptomonede, atat in magazinele digitale si in metaverse, cat si in magazinele fizice. Parteneriatul foloseste protocoale descentralizate pentru a deconta tranzactiile cripto in timp real la punctele de vanzare care accepta plati Mastercard online.

Parteneriatul Mastercard-Immersve foloseste protocoale descentralizate pentru a deconta tranzactii cu criptomonede in timp real la punctele de vanzare care accepta plati Mastercard online. Utilizatorii vor putea sa-si foloseasca portofelele Web3 existente pentru a efectua plati cripto directe fara a se baza pe o terta parte pentru garantii.

Potrivit Cointelegraph, protocolul converteste criptomoneda stabila USD Coin (USDC) in moneda fiat pentru a deconta tranzactii in reteaua Mastercard. Astfel, utilizatorii pot efectua plati cripto direct prin portofelele lor Web3, fara a fi nevoie de o terta parte pentru garantie. Jerome Faury, CEO al companiei Immersive, a declarat ca aceasta colaborare cu Mastercard este un pas mare catre adoptarea pe scara larga a portofelelor Web3.

La randul sau, Immersve va initia un parteneriat cu un furnizor tert pentru a asigura decontarile si va permite utilizatorilor sai sa foloseasca USDC pentru toate achizitiile.

Plati direct din portofelele Web3 ale utilizatorilor

"Immersve este un membru principal al retelei Mastercard. Platforma sa permite atat experiente de plata centralizate, cat si descentralizate prin intermediul dApps (cum ar fi portofelele web3 si protocoalele DeFi), care se pot integra cu usurinta cu API-urile si contractele inteligente ale Immersve pentru a tranzactiona oriunde este acceptat Mastercard. Immersve este un furnizor de servicii financiare inregistrat”, potrivit descrierii de pe site-ul immersve.ro

Utilizatorii vor putea accesa functia prin portofelele Web3 si vor putea folosi cheile private pentru a aproba plati. De-a lungul mai multor ani, Mastercard a promovat numeroase parteneriate cu companii cripto. O astfel de initiativa a fost parteneriatul Mastercard cu bursa cripto criptomonede Binance pentru a lansa un card preplatit in America Latina.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani