Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PE GENERALUL CIUCA CA PREMIER – Urmeaza votul in Parlament

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni, 22 noiembrie 2021, ca a decis sa-l desemneze ca premier pe generalul Nicolae Ciuca.

laus Iohannis a precizat ca s-a incheiat sesiunea de consultari pe care a convocat-o cu partidele parlamentare, si ca a constatat ca in Parlamentul Romaniei s-a format o majoritate solida, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR si Grupul minoritatilor, iar aceasta majoritate l-a propus ca premier pe Nicolae Ciuca. Mai departe, urmeaza votul din Parlament si investirea guvernului.

Iata declaratia facuta de Klaus Iohannis:

“S-a incheiat sesiunea de consultari pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat ca in Parlamentul Romaniei s-a format o majoritate solida, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR si Grupul minoritatilor. Reprezentantii acestei majoritati au dorit sa vina impreuna la consultari, am acceptat acest lucru si, in acest format, am avut o discutie pe care o consider foarte buna. Aceasta majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.
In consecinta, il desemnez pe domnul Nicolae Ciuca, aici de fata, pentru a forma o echipa guvernamentala si pentru a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei pentru votul de incredere”.

Iata declaratia facuta de Nicolae Ciuca:

“In ultimele zile am lucrat impreuna cu celelalte partide sa putem sa agregam un program de guvernare si sa se constituie o coalitie solida in Parlamentul Romaniei, astfel incat sa putem sa realizam un Guvern care sa asigure stabilitatea tarii. Practic, cetatenii romani asteapta de la noi stabilitate si solutii, pentru a fi in masura sa rezolvam efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetica si, de asemenea, sa avem un program guvernamental care sa fie in masura sa puna in aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.
Este cat se poate de evident ca este pentru prima data cand in programul de guvernare avem un procent substantial pentru tot ceea ce inseamna derularea unui proiect de investitii solide si foarte bine aplicate in Romania, precum si un program de masuri sociale, astfel incat sa poate sa fie acoperite toate problemele create de situatia de criza in care ne gasim.
Va multumesc foarte mult si speram ca incepand de joi sa putem sa ne apucam serios de treaba la nivelul echipei guvernamentale!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani