Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS, VESTI PENTRU REFUGIATII UCRAINENI - Pozitia presedintelui: "Nu am de gand sa refuz”

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca nu va refuza refugiatii ucraineni care vor sa vina in Romania. Seful statului a declarat ca tara noastra va primi atatia refugiati cati vin.


Iohannis a tinut sa precizeze dupa o discutie cu presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ca nu intentioneza sa aduca in discutie un numar sau o cota. Klaus Iohannis a mia declarat ca toti cei care se simt amenintati de razboi si vor sa vina in Romania, vor fi primiti. Potrivit sefului statului, este vorba despre valori, refugiatii trebuie ajutati:

"Daca va fi nevoie, vom deschide inca un hub, si inca unul, si inca unul, si oricate tabere vor fi necesare, pentru a acomoda fluxul de refugiati”.

Iata declaratia facuta de Klaus Iohannis:

"Vreau sa fac o afirmatie pe care am mai facut-o, dar cred ca este bine sa spun acest lucru si aici. Romania va primi atatia refugiati cati vin! Nu am de gand, repet, nu am de gand sa refuz nicio ucraineanca si niciun ucrainean care cauta refugiu la noi. Iar cei care cauta refugiu in Moldova, si aici capacitatea este depasita, vor fi toti primiti in Romania. Nu intentionez, nu intentionam sa aducem in discutie un numar sau o cota. Este vorba despre valori in care credem, refugiatii trebuie ajutati. Cati vin, atatia vor fi primiti si vor primi ajutorul si asistenta ce li se cuvin.

Oricate tabere vor fi necesare

Este minim minimorum cat putem sa facem pentru ucraineni in aceasta perioada extrem de dificila si in aceasta situatie catastrofala in care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei. Iar in ce priveste aspectele practice, sigur, sunt nenumarate, dar noi am deschis hub-ul de la Suceava. Daca va fi nevoie, vom deschide inca un hub, si inca unul, si inca unul, si oricate tabere vor fi necesare, pentru a acomoda fluxul de refugiati. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu incurajez pe nimeni din Ucraina sa-si paraseasca casa si sa vina incoace, dar toti cei care se simt amenintati de razboi si vor sa vina la noi vor fi primiti".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani