Grid star
eveniment

Lege pentru demiterea Guvernului. Proiectul de lege a fost depus in Parlament (Proiectul)

Guvernul poate fi demis daca nu elaboreaza o strategia macroeconomica privind dezvoltarea Romaniei in termen de maxim trei luni de la investirea Guvernului, iar documentul trebuie aprobat de Parlament. Prevederea apare in propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 500/2002 privind finantele publice semnata de mai multi parlamentari ai Aliantei Pentru Unirea Romanilor (AUR) condusa de George Simion (foto).

In Expunerea de motive se arata ca proiectul de lege are la baza modernitatea, intrucat reglementeaza aspecte de actualitate in domeniul finantelor publice (aspecte legate de fondurile externe nerambursabile, corelarea calendarului bugetar cu procedura bugetara europeana):
“In acest sens, este reglementata obligativitatea elaborarii unei strategii macroeconomice privind dezvoltarea economiei Romaniei, in termen de maximum 3 luni de la data investirii Guvernului. Neaprobarea sau nerespectarea termenului de transmitere spre aprobare a strategiei macroeconomice atrage sanctionarea Guvernului, prin demiterea acestuia”. 

Initiatorii cer cresterea responsabilitatii pentru prezentarea veniturilor si cheltuielilor alocate. In acest sens, procesul de alocare a banilor trebuie sa fie transparent, iar cuantumurile veniturilor si cheltuielilor sa fie incluse in proiectul de buget in limita valorilor care sunt certe la data intocmirii proiectului de buget.

>>Proiectul pentru modificarea si completarea Legii 500/2002 privind finantele publice
>>Expunerea de motive a Proiectului pentru modificarea si completarea Legii 500/2002 privind finantele publice

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani