Grid star
litigii

LEGEA SALARIZARII – PNL a castigat la CCR

Legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice este neconstitutionala, in ansamblul sau, a decis miercuri, 25 noiembrie, Curtea Constitutionala. Sesizarea a fost ridicata de PNL.

Curtea a retinut, in esenta, ca legea examinata a fost adoptata cu incalcarea principiului bicameralismului

Iata anuntul CCR:

“Cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice este neconstitutionala, in ansamblul sau.

Pentru pronuntarea acestei solutii, Curtea a retinut, in esenta, ca legea examinata a fost adoptata cu incalcarea principiului bicameralismului, consacrat de art.61 alin.(2) din Constitutie.

Totodata, intrucat prin acelasi act normativ sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat, ar fi trebuit, pe de o parte, sa se solicite informarea Parlamentului de catre Guvern si, pe de alta parte, sa se stabileasca sursa de finantare, in acord cu cerintele art.111 alin.(1) teza a doua si, respectiv, ale art.138 alin.(5) din Legea fundamentala”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani