Grid star
eveniment

LEGEA SISTEMULUI DE PENSII, PROMULGATA DE KLAUS IOHANNIS – Taloanele, in format electronic. Ce s-a schimbat (Document)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 11 noiembrie 2021, legea ce prevede ca taloanele de pensie sa poata fi primite, la cerere, si in format electronic. Este vorba despre Legea pentru completarea art. 109 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit documentului, Casa Nationala de Pensii Publice transmite, la cerere, in format electronic, pe e-mail sau in contul on-line deschis in portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele platite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea platii in cont curent sau in cont de card.
Documentul de informare se transmite in format electronic incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii, in maximum 48 de ore de la efectuarea platii drepturilor in cont curent sau cont de card:

Talonul in format electronic produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele platite transmis lunar la domiciliu sau, dupa caz, la resedinta prin serviciul de corespondenta standard este acceptat ca document valid in relatia cu toate institutiile si autoritatile publice. Institutiile si autoritatile publice care il solicita nu vor conditiona oferirea de informatii sau de servicii de prezentarea documentului in format fizic. Documentul contine toate elementele de identificare unica de pe documentul fizic omolog”

*Cititi aici legea

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani