Grid star
antreprenoriat

MINISTRUL AGRICULTURII SFIDEAZA FERMIERII - Adrian Oros nu s-a deranjat

Incredibil! Ministrul Agriculturii sfideaza fermierii. Adrian Oros nu s-a deranjat sa stea de vorba cu acestia, in contextul in care fermierii au organizat joi, 10 septembrie 2020, protestul “Vrem Apa”.

Dezvaluirea a fost facuta de presedintele Agrostar Stefan Niculae, care a explicat ca ministrul Agriculturii Adiran Oros (foto) nu s-a deranjat sa discute cu fermierii. Niculae a precizat ca agricultorii au incercat sa se vada de mai multe ori cu ministrul Adrian Oros, insa acesta nu a avut disponibilitate pentru ei.

De asemenea, presedintele Agrostar a atras atentia, foarte corect in opinia noastra, ca tot ce tine de agricultura ar trebui sa reprezinte o problema de siguranta nationala si sa fie pusa in discutia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Iata explicatiile presedintelui Agrostar Stefan Niculae:

"A fost un an negru pentru agricultura Romaniei. Principalul adversar a fost seceta. Avem productii la grau cu 40% mai mici fata de anul trecut, iar pentru productiile de toamna la majoritatea culturilor, vor fi injumatatite. Avem zone asa cum sunt cele din Constanta unde situatia este dramatica, dar nu numai in Constanta, ci si in partea de Sud si Sud - Est a Romaniei. Sunt zone unde avem desertificare. Avem zone in care ariditatea solului a crescut foarte mult. Deci, este o situatie foarte, foarte complicata, cum nu am mai avut de foarte mult timp. Din pacate, la situatii exceptionale trebuia sa raspundem cu masuri exceptionale. Acesta este si motivul pentru care noi am ajuns la premierul Romaniei, si apreciem disponibilitatea dumnealui, pentru ca nu am gasit intelegere la Ministerul Agriculturii. Noi, am incercat sa ne vedem cu Ministrul Agriculturii de foarte multe ori, din pacate nu am reusit si am apelat la primul – ministru care a avut disponibilitatea sa stea cu noi de vorba si sa-i spunem in detaliu situatia care se prezinta foarte, foarte delicata pentru noi, pentru lucratorii din agricultura si nu in ultimul rand pentru consumatorii romani, pentru ca si ei vor fi afectati de aceasta seceta.

Sigur ca irigatiile sunt principala solutie si daca tot discutam de infrastructura de ani si ani de zile, ca avem nevoie de autostrazi, eu cred ca orice Guvern, indiferent de coloratura politica trebuie sa aiba ca punct prioritar in programul de guvernare: Irigatiile.

Toate aceste lucruri se concretizeaza intr-o problema nationala. De interes national. De securitate alimentara. Eu cred ca irigatiile si masurile care ar trebui luate in agricultura constituie subiect nu numai pe ordinea de zi a Guvernului, ci pe ordinea de zi a CSAT-ului, pentru ca este o problema de securitate alimentara".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani