Grid star
eveniment

MINISTRUL MUNCII ANUNTA CRESTERI DE SALARII – Memorandumul a fost adoptat

Ministrul Muncii Raluca Turcan a facut un anunt surprinzator: in guvern a fost adoptat un memorandum prin care s-ar mari salariile anumitor categorii de bugetari, fara insa sa precizeze concret care sunt acestia.
Desi s-a spus ca prin acest memorandum vor scadea salariile, Turcan a negat acest lucru:

"Prin Memorandumul pe care l-am adoptat nu punem bazele nici unei masuri de scadere a veniturilor in Romania, ci, dimpotriva, prin acest Memorandum intentionam sa crestem acele salarii care au fost mereu lasate in urma prin inechitatile legislatiei adoptate in trecut. Si, de asemenea, salarizarea in sectorul public va deveni unitara, predictibila, echitabila si va fi, de asemenea, in corelatie cu eficienta institutiilor publice”.

Politica de salarizare

Potrivit ministrului Muncii, prin acest Memorandum, in 30 de zile, ministerele de linie vor transmite propunerile privind politica de salarizare in sistemul public. Ministrul Muncii spune ca se reanalizeaza coeficientii de ierarhizare pentru fiecare familie ocupationala de functii bugetare si unele sporuri vor intra in salariile de baza.
De asemenea, acele sporuri care pot fi acordate in suma fixa vor fi date in suma fixa, sporurile care vor ramane dupa includerea unora in salariile de baza nu vor depasi 20% din salariul de baza platit individual:

"Mai este un lucru extrem de important: salariul in plata de baza sa fie acelasi pentru toata lumea. Este inadmisibil ca, pe o lege, sa ai unii angajati in sistemul public platiti la nivelul de salarizare din 2019 si altii la un nivel de salarizare posibil in anul 2022.
Vom include, de asemenea, in grila de salarizare si alte activitati care in momentul de fata nu sunt pe grila de salarizare in sistemul public si care creeaza puternice inechitati - si dau exemplul administratiei publice locale.
Acestea sunt principiile de baza ale acestui memorandum si, practic, intaresc ideea ca am intrat in linie dreapta, prin asumarea completa, a tuturor ministerelor, a reusitei unei reforme in sistemul de salarizare pentru angajatii platiti din fonduri publice”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani